Într-un comunicat de presă al Prefecturii Brăila, Prefectul Cătălin Boboc susține și își asumă faptul că în județul Brăila sunt doar 9 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care unul este vindecat. Prefectul admite că datele sunt într-o dinamică și nu pot fi furnizate în timp real. 

Conform comunicatului Prefecturii Brăila, astăzi, 02.04.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2.278 de persoane, aflate în izolare la domiciliu și 303 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Prefectura menționează că 1.830 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 41 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt  9 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, iar un pacient a fost declarat vindecat și externat.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în această perioadă, polițiștii brăileni au transmis Instituției Prefectului-Județul Brăila faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost executate  peste 800 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 1.829 de persoane, în 869 de locații și au fost supuse controalelor 82 societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 450.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 226 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au  respectat măsura izolării la domiciliu, aceastea fiind sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 7.000 de lei, și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, precizăm faptul că, de la debutul epidemiei, polițiștii brăileni au aplicat 1.727 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 3.000.000 de lei.