Prefectul Cătălin Boboc a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare despre o omisiune în acordarea șomajului tehnic.

Prefectul Cătălin Boboc și-a exprimat opinia pe o rețea de socializare, opinie care s-a materializat într-un amendament asupra legii muncii, ministrul Violeta Alexandru fiind în asentiment, după cum descrie chiar Boboc. Amendamentul ar trebui să protejeze antreprenorii, dar și angajații acestora care sunt indisponibilizați din cauza unui focar de Covid-19.

„Pentru Guvernul Ludovic Orban fiecare antreprenor contează și fiecare loc de muncă trebuie apărat!

În județul Brăila, un operator economic cu 476 de angajați a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariați au fost diagnosticați pozitiv COVID-19 iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară(pe care o respectă pentru protecția lor și a celor apropiați).

Pentru ca orice afacere contează și orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile ce pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar și social al opririi temporare a activității.

Întrucât în acest moment, urmare a deciziei CCR, nu este cert dacă salariații care au primit recomandarea izolării vor primi concediu medical, iar restul salariaților nu beneficiază de șomaj tehnic, conform prevederilor legale in vigoare, i-am comunicat ieri doamnei ministru Violeta Alexandru această situație, solicitându-i sprijinul pentru soluționarea problemei.

Doamna ministru a înțeles situația dificilă în care se găsesc atât antreprenorul căt și salariații și am convenit asupra unei propuneri de modificare a OUG nr.30/2020, ordonanță care stabilește măsuri în domeniul protecției sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2.

Propunerea de modificare ce urmează a fi înaintată în cel mai scurt timp Guvernului, vizează acordarea indemnizației de șomaj tehnic salariaților angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariției unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului. Indemnizația se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă”

Pentru Guvernul Ludovic Orban fiecare antreprenor contează și fiecare loc de muncă trebuie apărat!În județul Brăila,…

Publicată de Cătălin Boboc pe Miercuri, 15 iulie 2020