Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc a vorbit astăzi despre subiectul transferului unor pacienți de la Vrancea la Brăila. Acesta a spus că Brăila are doar 64 de paturi la secția de Boli Infecțioase și putea să ajungă oricând într-o situație similară cu Suceava sau Galați. 

Boboc a spus că într-o situație în care toată lumea a făcut apel la solidaritate, responsabilitate, ar trebui ca cei care ocupă niște poziții publice ar trebui să fie mai rezervați în declarații în privința acceptării sau nu a unor pacienți confirmați cu COVID-19 din alte județe.

Prezența unui caz pozitiv într-un spital este cu mult mai puțin riscantă, pentru că știi cu ce ai de a face și știi cum trebuie să tratezi ca și cadru medical, decât toți pacienții suspecți care vin în spital. Lucrurile sunt foarte simple. Protocolul pentru un pacient infectat este extraordinar de clar, nu intră în contact cu nimeni și cu nimic. Nu atinge nimic și apoi merge și stă izolat până se vindecă, până se negativează, în salonul în care se tratează, și atât. Gândiți-vă că sunt câteva sute de bolnavi astăzi, bolnavi care suferă de alte afecțiuni, care merg în spital și care sunt asimptomatici. Oare în ce măsură este mai mare riscul tratării acestora față de cei care au acest virus. Virusul nu e nici brăilean, nici gălățean, nici sucevean, nici nimic. Virusul este virus și nu ne iartă pe niciunul dintre noi” a spus prefectul Brăilei, Cătălin Boboc.