Premiul I și II pentru elevi brăileni la concursul regional de economie „Gândesc economic, deci câștig!”

Joi, 16 mai a.c., la Liceul Teoretic OVIDIUS din Constanța s-a desfășurat, faza finală a concursurilor regionale: „Gândesc economic, deci câștig!” – concurs de gândire economică, ce se adresează elevilor din ciclul superior al liceului; „Și eu voi fi întreprinzător!” – concurs de planuri de afaceri realizate de echipe de elevi de liceu.

Devenite o tradiţie, aflate la cea de-a XIV-a ediţie, ambele concursuri sunt înscrise în Calendarul Activităţilor Educative Regionale, al Ministerului Educaţiei Naţionale .

La această fază finală au participat elevi din județele Bacău, Brăila, Iași și Constanța, cărora li s-au alăturat, în această ediţie, elevi din judeţul Neamţ. Echipajele de elevi sunt îndrumate de cadre didactice dedicate muncii de diversificare a metodelor de dezvoltare a gândirii economice eficiente. Pentru liceele de la care provin acești elevi participarea la concursuri a devenit o tradiție, o componentă semnificativă a culturii lor organizaționale.

Și în acest an, faza finală a concursurilor s-a realizat de către inițiatori în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, instituție ce a sprijinit constant activitățile competiționale ce vizează dezvoltarea la elevi și tineri a competențelor de bază.

Concursurile se adresează elevilor de liceu și încununează o etapă din efortul lor pentru formarea unui mod economic de gândire eficient și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Pentru participanții la această fază, cât și pentru colegii acestora concursurile „Și eu voi fi întreprinzător!” și „Gândesc economic, deci câștig!” se constituie în stimulente semnificative pentru inițiativa antreprenorială, adică pentru ceea ce se dorește a fi unul din semnele distinctive ale generației tinere.

Comisia concursului regional de economie „Gândesc economic, deci câștig!” a fost alcătuită din următorii profesori: prof. Băraru Cecilia – președinte – director adjunct al CREE Constanța şi prof. Drăghici Cornelia – vicepreședinte – Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila.

Premianții concursului au fost:

Premiul I – Măntăilă Silviu – Colegiul Economic ”Ion Ghica” Brăila , profesor îndrumător Drăghici Cornelia ;

Premiul II – Şerban Teodor– Colegiul Economic”Ion Ghica” Brăila , profesor îndrumător Drăghici Cornelia;

Premiul III – Baţu Marco Teodor – Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, profesor îndrumător Mihalașcu Victor.

Din comisia concursului regional de planuri de afaceri „Și eu voi fi întreprinzător!” au făcut parte: prof. Popescu Lavinia- președinte – membru CREE Constanţa, prof. Iorga Irina Ana – Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iaşi, Günes Berkant – secretar – elev la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, membră a echipajului câștigător al ediției anterioare.

Premianții concursului au fost:

Premiul I – Aioanei Miruna Ioana, Ancuţa Iulia Sabina, Bădică Andreea Bianca, Harton Alexia Mihaela, Pârvan Vlad Ionuţ de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, cu planul de afaceri „S.C. Prepi & amicii S.R.L.”;

Premiul II – Bizineche Briana, Cucu Maria Sânziana, Ionescu Diana Elena, Ioniţă Andreea Bianca, Memet Enisa de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, cu planul de afaceri „Disneyland Romania”;

– Munteanu Simona Beatrice, Dănilă Cosmina de la Liceul „Dimitrie Cantemir” Iaşi, cu planul de afaceri ”Complexul Sakura Apicultor”;

Premiul III – Koutsios Brianna, Oprişan Ioana, Ştolea Antonia, Yazgan Deniz, Marcu Elena de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, cu planul de afaceri „S.C. ECOTITO S.R.L.”;

– Miton George Daniel, Obreja Mădălina, de la Liceul „Dimtrie Cantemir” Iaşi, cu planul de afaceri „Urbis Vet. Servicii veterinare mobile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.