O amenajare pescărească amplasată la piciorul podului peste Dunăre, în zona  Brăila, ca o atracție turistică – este cea mai recentă idee lansată public de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac. Acesta a recunoscut că ideea nu-i aparține, ci a venit din partea europarlamentarului Mihai Tudose.

„Nu este ideea mea, vă  spun foarte sincer, dar mi-a plăcut. Este ideea domnului Tudose, europarlamentar, el are sclipiri de-astea și idei foarte mișto, de ce să nu recunosc și am spus de ce să o facem la piciorul podului, pentru a atarge mai mulți turiști nu numai la baltă, să pescuiască. Ne dorim o zonă de agrement la piciorul podului, cu restaurant pescăresc, cu parking de bărci, astfel încât să putem gestiona podul ca și obiectiv turistic, de plimbare noaptea, seara și plimbări pe Dunăre, de ce nu, între Brăila și Galați” a spus Iulian Chiriac.

Chiriac a precizat că ideea este ca administrația locală să concesioneze un teren în zona respectivă unei firme private care să se ocupe de realizarea acestei amenajări cu specific pescăresc, dar cel care ar urma să facă asta trebuie să fie un pasionat. 

Sursa: Realitatea de Braila