HC Dunărea Brăila a suferit prima înfrângere din acest sezon al Ligii Florilor, din păcate într-un meci pe teren propriu cu una dintre echipele cu care se află în luptă directă pentru un loc pe podium, Rapid București. Alb vișiniile au câștigat meciul din Sala Polivalentă Danubius cu 30-29 (16-14), după un joc în care Brăila a condus o singură dată, în minutul 3. Intervențiile Elenei Șerban și ale Juliei Goggea  au făcut ca numărul golurilor să nu fie mult mai mare.

Rapid a deschis scorul la primul atac al meciului, apoi Brăila a marcat de două ori prin Da Rocha și a trecut la conducere. Cele două echipe au fost ultima dată la egalitate în minutul 5, la scoruld e 3-3, după care Rapid a marcat de 4 ori la rând și s-a distanțat la 3-7. În inutul 15 Tîrcă a dus Rapidul la un avans de 5 goluri, scor 5-10. În minutul 25 Badea a majorat avantajul Rapidului la 6 goluri, scor 9-15, pentru ca în ultimele 5 minute ale primei reprize Brăila să revină și să se apropie la două goluri, 13-15 și 14-16, cu un gol marcat de Da Rocha în ultima secundă, scor cu care s-au încheiat primele 30 de minute ale partidei.

În minutul 34 HC Dunărea s-a apropiat la un gol, scor 17-18, după un gol marcat de Rodrigues. la scorul de 17-19 Kurtovic a ratat o aruncare de la 7 metri la Ciucă, apoi Rapid s-a distanțat din nou la 6 goluri, scor 17-23 în minutul 41. Brăila a marcat următorul gol în minutul 43, iar 10 minute mai târziu a reușit să reducă handicapul la două goluri și să redea speranță spectatorilor din tribune. Dar, în minutul 58 Trifan a marcat de la 7 metri pentru Rapid și diferența a ajuns din nou la 3 goluri, timpul fiind insuficient pentru o revenire spectaculoasă. HC Dunărea a mai înscris de două ori, prin Da Rocha și udriștioiu, ultima de la 7 metri, în ultima secundă de joc. 

HC Dunărea Brăila: Elena Șerban – 16 intervenții reușite; Aneta Udriștioiu -8 goluri (4 de la 7 m), Todrigues -5, Da Rocha -4, Kurtovic -3 (toate de la 7 m), Quintino -2, Tamires Morena -2, Epureanu -2, Munhoz Araujo -1, Safta -1, Jacobsen -1. A mai jucat: Da Silva Vieira

HC Dunărea a coborât pe locul 4 după 5 etape, cu 10 puncte. Sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.30, HC Dunărea Brăila va juca în deplasare la SCM Rm. Vâlcea, iar pe 30 octombrie va reveni în Polivalentă pentru meciul cu CSM Deva. 

 

 

Sursa: Realitatea de Braila