Sâmbătă după amiază, pe o vreme excelentă pentru fotbal, pe stadionul din Plopu s-a jucat meciul din seria a II-a a play-out-ului Ligii a 3-a, dintre Viitorul Ianca și Sportul Chiscani. Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 4-5 (1-0), după o repriză secundă cu 8 goluri și alte câteva mari ocazii la ambele porți.

Gazdele au început bine meciul și au avut o primă ocazie în minutul 3, când Alin Radu a reluat din 4 metri pe lângă poartă, o centrare a lui Coteț. În minutul 9, la un corner executat de Ciucureanu, de pe stânga, Preda a reluat cu capul în poarta lui Olaru și a deschis scorul. 

În minutul 13 Sportul Chiscani a avut o ocazie de a egala, la o centrare de pe stânga a lui Tarozzi, la bara a doua, Stroe a reluat din 5 metri, peste poartă. În minutul 31 Ciucureanu a pătruns de la 30 de metri și a șutat de la 17 metri, dar Olaru a reușit să scoată peste poartă, în corner.  Un minut mai târziu Dima a șutat de la circa 24 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul din stânga porții lui Olaru. În minutul 36 Ciucureanu a șutat de la 20 de metri, dar mingea s-a scurs puțin pe lângă bară. În minutul 42 Potor a executat o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, a centrat în centrul careului, iar Stroe a reluat peste poartă din 9 metri. În minutul 45 Popa a centrat o minge în careul oaspeților, dar Crăciun a șutat în portarul Olaru și scorul la pauză a rămas 1-0.

Repriza a doua a început cu echipa din Chiscani atacând și în minutul 47 au reușit să egaleze, prin George Iacob, care a trimis cu capul, la colțul lung, o centrare venită de la Stroe. Un minut mai târziu, Chiriac i-a pasat lui Mohoriță, acesta a pătruns în careu și a șutat de la 13 metri lateral dreapta, printre picioarele portarului Sandu, 1-2. 

În minutul 54 Radu a centrat în careu, dar Coman a reluat cu capul, din 8 metri, pe lângă poartă. În minutul 57 Ciucureanu a șutat de la 25 de metri, dar Olaru a reținut, iar în minutul 62 a venit golul 3 al celor de la Chiscani. La o centrare de pe stânga, Stroe a prelungit cu capul și Dănăilă a reluat din 8 metri, de lângă portarul gazdelor, care a ezitat să intervină. 1-3! În minutul 64 Ciucureanu a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri lateral dreapta, a centrat î careu și Marius Coman a trimis cu capul din 8 metri, în poartă, 2-3. 

În minutul 71 Ciucureanu a executat o lovitură de la colț, iar Alin Radu a reluat din 8 metri în poarta lui Olaru, 3-3. 

În minutul 74, după o pasă printre apărătorii celor de la Chiscani a lui Dima, Marius Coman, în situație de unu la unu cu portarul oaspeților, a trimis pe lângă acesta, dar mingea a lovit bara și apoi portarul a reținut și și-a pus echipa pe contraatac. Mingea a ajuns la Silviu Moise, care a expediat o ”torpilă” de la 25 de metri, direct în vinclul porții lui Sandu, 3-4.

În minutul 78, un nou contraatac al oaspeților, doi contra unu, dar Mohoriță, în loc să paseze în centru la Chiriac, a șutat de la 18 metri pe direcția portarului Mihai, care a reținut. În minutul 80 Radu i-a pasat în careu lui Crăciun, dar șutul acestuia a fost blocat de Olaru.

În minutul 82 Alin Radu a centrat de pe dreapta, iar Rareș băluță a trimis din 6 metri în poartă, pe colțul lung, 4-4. 

În minutul 88, la un corner de pe dreapta executat de Tarozzi, Laurențiu Iancu a reluat cu capul și a marcat pentru 4-5.

În minutul 90+1 Preda ajuns în atacul gazdelor, a șutat de la 12 metri, dar direct în portar și a ratat șansa egalării. 

Viitorul Ianca: I. Sandu (min. 75 A. Mihai) – Coteț, D. Popa, G. Preda, Stănciulescu – Băluță, M. Dima, A. Crăciun, Ciucureanu – A. Radu, M. Coman

Sportul Chiscani: Olaru – Iancu, Scarlat, Iacob, Sima, Potor, Tarozzi, Stroe (min. 72 Moise), Dănăilă (min. 84 Ioniță), Mohoriță, Izvoranu (min. 39 Chiriac)

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila