Radu Popa, primarul comunei Cireșu i-a cerut ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să lcreze la simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene.

”Simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene! O fermă mică, o societate agricolă, nu se poate moderniza și dezvolta fără a accesa fonduri europene. Noi ne lovim de foarte multă birocrație. Aș vrea să vă dau un singur exemplu, în 2018, prin Legea 292 s-a îngrădit obținerea unor avize. Mă refer la avizul de la Mediu. Până în 2018, pentru un proiect european obțineai un aviz în maxim 30 de zile, ori acum, în cel puțin 4-6 luni îl obții, în cazul fericit în care nu îți dă și studiu de impact. Este exagerat de mult.

Dacă stai 6 luni de zile pentru a obține un aviz, cât durează până implementezi un proiect? Orice fermă agricolă, nu se poate dezvolta, nu se poate moderniza, nu poate ține pasul cu fermele mari, cu capital străin, dacă nu accesează fonduri europene”, a atras atenția primarul comunei Cireșu, Radu Popa.

Ministrul Agriculturii a fost prezent la Brăila săptămâna trecută, când a vorbit cu fiecare primar liberal, despre problemele cu care se confruntă în județul nostru.

Adrian Oros le-a promis primarilor că împreună cu europarlamentarii PNL vor încerca să găsească soluții astfel încât județul Brăila să beneficieze de cât mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene.

Articolul precedent„Călătorii europene” la Palatul Lyra din Brăila
Articolul următorVineri și sâmbătă sunteți invitați la folk