Primarul comunei brăilene Mircea Vodă, Alexandru Moșescu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Moșescu era acuzat de conflict de interese, într-un dosar deschis de ANI în octombrie 2014. Recursul declarat de Moșescu s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în ședința de miercuri, 11 decembrie 2019, judecătorii au decis să respingă ca nefondat recursul și să păstreze hotărârea dată de Curtea de Apel Galați din 21 septembrie 2017.

Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul primarului PNL din comuna Mircea Vodă, în octombrie 2014. Acesta este acuzat că a încheiat un contract între Primărie şi Cabinetul Medical din comună, unde soţia sa este asistent medical. În fapt, echipa Victoria Dedulești, asociație sportivă sprijinită de Primărie, a încheiat un contract pentru asigurarea asistenței medicale la meciurile de fotbal cu cabinetul medical din comună, iar la meciuri se prezenta soția primarului. După acest incident soția primarului a plecat de la acel cabinet medical și s-a mutat cu serviciul în Brăila.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Alexandru Moșescu a încălcat dispoziţiile art. 75 din Legea nr. 393/2004 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I„.

În acest context, instituția Prefectului ar trebui să ia act de această sentință și să decidă încetarea înainte de termen a mandatului de primar al comunei Mircea Vodă pentru Alexandru Moșescu.