În ciuda faptului că pe raza municipiului Brăila, în dreptul stațiilor de autobuz, s-au produs o serie de accidente de circulație, în care mai mulți brăileni și-au pierdut viața, primarul municipiului consideră că nu ar fi ”civilizat” să securizeze aceste stații.

 

Întrebat de soluțiile pe care le are municipalitatea cu privire la siguranța pietonilor în zonele aglomerate, edilul a continuat să ne vorbească despre stațiile smart, în care singurul element de securitate va fi o cameră video.

 

 

Nu există securizarea stațiilor, când cineva intră, sub influența băuturilor alcoolice, cu o viteză care depășește limita legală de a circula în municipiu. Nu vom putea să montăm parapeți din beton pentru a opri mașinile care sunt conduse de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. Nicăieri în lume nu există o securizare din acest punct de vedere.

Nu este neapărat obligatoriu să intre în stație, poate intra în orice grup de persoane care se deplasează, într-o zi de weekend pe Calea Călărașilor.

Primăria Brăila nu va monta balustrade de beton în fața fiecăror stații din municipiul Brăila. Este imposibil de montat. Nicăieri în zona civilizată nu se montează așa ceva”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Primarul exclude categoric orice fel de construcție adiacentă stațiilor, care ar putea salva viețile pietonilor, fără a avea în prealabil o simplă discuție cu arhitectul municipiului, în speranța de a găsi soluții pe această temă.

Articolul precedentCorul mixt „Trison” din Brăila premiat la Festivalul-Concurs Coral Internaţional de la Ҫanakkale
Articolul următorPensionarii din Brăila au fost informați despre cum trebuie să se ferească de hoți!