Primarul Marian Dragomir nu vrea ca testele de salivă să fie făcute în școli

Viorel Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, le-a cerut reprezentanților săi și ai consilierilor locali de la PSD în consiliile de administrație din școli să militeze pentru testarea COVID a elevilor la domiciliu și nu la unitățile de învățământ

Dragomir a anunțat printr-o postare pe pacina sa de Facebook că „testarea elevilor la domiciliu și nu în școală, în absența părinților” este mandatul reprezentanților primarului și consilierilor municipali PSD în consiliile de administrație ale grădinițelor, școlilor și liceelor. Primarul spune că profesorii nu sunt instruiți pentru realizarea de teste de salivă.

„Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educației. Apreciez implicarea cadrelor didactice dar rolul acestora este educativ și nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să …. Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor și părinților vor fi respectate. Vă doresc multă sănătate și puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică”, a anunțat, pe Facebook, primarul Marian Dragomir.

Testele cu salivă vor fi folosite pentru prima dată joi, pe 2 decembrie, în ziua în care se vor relua cursurile după mini-vacanța de Sfântul Andrei și de Ziua Națională.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.