În cadrul ultimei conferințe de presă, din acest an, primarul Marian Dragomir s-a declarat mulțumit de modul în care a fost gestionată deszăpezirea, în scurtul episod de iarnă de săptămâna trecută.

Mai mult, edilul a promis că începând din 2019, societatea ECO SA va putea realiza spălarea străzilor din municipiu, cu detergenți speciali, care să nu afecteze mediul, fiind singura societate de salubritate care are la acest moment un astfel de utilaj în dotare.

”Pe zona societății Eco, pot să vă spun că au venit deja peste 200 de containere din cele 600 contractate, finanțate din fondurile Primăriei Municipiului Brăila. Cointainerele vor veni în continuare și în lunile care urmează, iar la sfârșitul lunii februarie vom avea și mașini noi la ECO, tractoare dar și o mașină de aspirat frunzele(…) Vom încerca, ca pe sectorul societății ECO să vedem cum funcționează spălarea străzilor. Ei au un utilaj de acest gen și vom folosi soluții speciale care nu afectează mediul. Actul de salubrizare nu prevede acest lucru, dar dacă va da randament în zona respectivă, contractul se poate modifica prin act adițional și putem stabili un tarif pentru spălarea străzilor”, a declarat Marian Dragomir.

 

 

În ceea ce privește plata salariaților Braicata, primarul a declarat că societatea are probleme financiare din cauza faptului că s-au extins în mai multe orașe, însă municipalitatea este cu plata facturilor la zi, către operatori.

Articolul precedentPartea bună: circulă tramvaiul pe Dorobanți! Partea proastă: Primăria a pierdut procesul la Galați!
Articolul următorUnul dintre cele mai mari proiecte finanțate de Comisia Europeană în Regiunea Sud-Est a fost declarat eligibil