Crescătorii de porci din comuna Berteștii de Jos, județul Brăila au primit astăzi despăgubiri pentru animalele ucise în urmă cu o lună.

Localnicii au încasat între 1.200 și 5.000 de lei, compensație pentru animalele care au fost sacrificate în urma depistării pestei porcine africane. Aproximativ 69 de familii au primit sume de pana la 5000 de lei, procii sacrificați în gospodăriile lor fiind de talie mare. Deși regretă animalele ucise, aceștia s-au bucurat de despăgubirile primite și așteaptă în continuare avizul DSVSA pentru a începe repopularea fermelor.

În județul Brăila, până la acest moment au fost sacrificați peste 200.000 de porci.

În urma isteriei produse de virusul PPA, locuitorii din comunele care nu au fost afectate au recurs la sacrificarea porcilor, chiar dacă aceștia sunt sănătoși. Informațiile, de cele mai multe ori false, i-au împins pe crescătorii de porci la măsuri drastice.

Primarii din județ au făcut apel către cetățenii care locuiesc în zone neafectate, astfel încât aceștia să nu sacrifice porcii sănătoși. Localnicii au fost îndrumați să-și confecționeze singuri un filtru dezinfector, la intrarea în gospodărie, să folosească măsuri de precauție atunci când intra în cocină și să semnaleze orice suspiciune, atât în ceea ce privește animalele din gospodărie dar și vânzarea porcilor de către samsari, pe raza comunei.

Articolul precedentDr. Alban va cânta la zilele orașului Ianca!
Articolul următorBucureștean, la furat prin Brăila! Tânarul a atacat o femeie în lift!