Permis pentru viitor
Permis pentru viitor

A 4-a ediția a Concursului de proiecte din Programul ”Permis pentru viitor” a fost lansată la 27 noiembrie 2018, iar înscrierile se încheie pe 25 ianuarie 2019. 

Programul ”Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D, incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, născuți între 1 ianuarie 1994 și 1 septembrie 2001 inclusiv. re sunt la începutul carierei profesionale, și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere.

De asemenea se pot înscrie și tinerii care au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu, sau permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie. Totodată se pot înscrie și tineri care din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani, iar pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE vârsta minimă este de 24 ani.

Termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2019. Fondul programului este de 75.000 lei. Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei

Detalii și formular de înscriere găsiți la adresa: http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 51 de tineri au obținut permis de conducere, și alți 38 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Articolul precedentDunărea Brăila – SCM Slatina se joacă pe 10 ianuarie, de la ora 18.30
Articolul următorBrăileanul care a salvat de la demolare 13 biserici, a murit la vârsta de 89 de ani