reabilitare a clădirii principale a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, lucrări finanțate de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală conform contractului de finanțare încheiat cu MDRAP
reabilitare a clădirii principale a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, lucrări finanțate de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală conform contractului de finanțare încheiat cu MDRAP

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat astăzi consultarea publică pentru proiectul de Hotărâre a Guvernului privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru comuna Movila Miresii, judeţul Brăila.

Prin adresa Instituției Prefectului – Județul Brăila a fost solicitată suma de 400 mii lei pentru comuna Movila Miresii, județul Brăila, în vederea efectuării lucrărilor de reparații la Centrul social de locuințe protejate pentru persoane cu handicap „Gladiola” din localitatea Movila Miresii, județul Brăila, afectat de explozia din data de 21 iulie 2019.

Clădirea Centrului social de locuințe protejate pentru persoane cu handicap „Gladiola” din localitatea Movila Miresii, județul Brăila, a fost introdusă în domeniul public al comunei prin Hotărârea nr. 37/20.06.2018 a Consiliului local al comunei Movila Miresii și din 2017 este dat în administrarea Școlii Gimnaziale Movila Miresii în vederea utilizării acestuia pentru activități educative în 2 săli de clasă, spații administrative în 2 birouri pentru director și secretariat și spații administrative.

Darea în administrare s-a produs ca urmare a începerii în luna septembrie 2017 a lucrărilor de extindere și reabilitare a clădirii principale a Școlii Gimnaziale Movila Miresii, lucrări finanțate de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală conform contractului de finanțare încheiat cu MDRAP.

Deoarece până în prezent lucrările de extindere și reabilitare nu s-au finalizat, stadiul lucrărilor fiind de aproximativ 55%, este necesară în continuare utilizarea clădirii centrului „Gladiola” de către Școala Gimnazială, având în vedere faptul că în clădire funcționează două săli de clasă utilizate de un număr de 70 de elevi (3 clase ciclul primar și 1 clasă ciclul gimnazial) în două schimburi, neexistând posibilitatea relocării, spațiile disponibile fiind deja utilizate la maxim.

În data de 21.07.2019 în clădirea centrului „Gladiola” s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, provocată de o acumulare de gaz metan provenită de la un rezervor exterior care alimenta instalația de încălzire.

Deși s-au înregistrat pagube considerabile, structura de rezistență a clădirii nu a avut de suferit, ceea ce a permis demararea lucrărilor de reparații. Potrivit devizului general din Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), suma necesară este de 465.085 lei inclusiv TVA, din care C+M 422.007 lei.

Fiind o cheltuială neprevăzută și întrucât bugetul local este în totalitate alocat altor cheltuieli bugetare, fără a exista surse de finanțare suplimentare pentru susținerea efectuării lucrărilor de refacere, este necesar sprijinul Guvernului.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraiției Publice, Bd. Libertăiți, nr. 16, Latura Nord, sector 5, București, la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

 

Articolul precedentRîndunică a câștigat concursul pentru funcția de director executiv al Casei Județene de Pensii Brăila
Articolul următorCondamnat la închisoare pentru lipsirea de libertate a unui minor depistat de polițiști și încarcerat