Vineri, 8 noiembrie, elevii, profesorii şi părinţii au celebrat Ziua Şcolii ”Mihu Dragomir” printr-un eveniment marcat de o serie de activităţi dedicate acestei ocazii speciale în viaţa unităţi de învăţământ.

Devenită deja tradiție, de Ziua Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, la Școala ”Mihu Dragomir” au fost organizate două expoziţii, una de pictură, realizată de profesorul Marian Prundea, şi una de tablouri realizate în tehnica quilling de către elevii participanţi la proiectul “Educaţia prin artă”.

Elevii au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul proiectul judeţean “Pelerinaj sentimental cu Mihu Dragomir”, aflat la a V-a ediţie. Proiectul s-a derulat pentru toate secţiunile – simpozion cadre didactice şi concursuri pentru elevi (recitare, pictură, traduceri).

Un alt proiect ce a devenit o tradiţie a unităţii de învăţământ, şi care are în calendar o activitate desfaşurată de Ziua Şcolii, este proiectul judeţean “Şi eu pot!”, dedicat elevilor cu nevoi educaţionale speciale.

Un moment deosebit a fost deschiderea expoziţiei de documente autentice “Din viaţa lui Mihu Dragomir”. Astfel, la 100 de ani de la naşterea poetului mai multe documente au fost donate şcolii de scriitorul brăilean Ioan Munteanu. Acesta a fost şi invitatul special al evenimentului şi le-a vorbit elevilor despre viaţa şi opera lui Mihu Dragomir.

În cadrul activităților desfășurate cu ocazia Zilei școlii ”Mihu Dragomir” a inclusă și o Slujbă de binecuvântare.

Activităţile s-au încheiat cu un program artistic pregătit şi prezentat de elevii şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice.

Articolul precedentMotociclist accidentat duminică seara
Articolul următorUn alt stil de viață – “Erus și Valea Recunoștinţei”