Promisiunile lui Răzvan Cuc pentru modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare
Promisiunile lui Răzvan Cuc pentru modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare

Ministrul Transportului aflat în vizită de lucru la Brăila pentru a verifica stadiul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre, a spus că este mulțumit de stadiul lucrărilor. De asemenea Răzvan Cuc a vorbit și despre achiziționarea pentru CFR Călători a 80 de vagoane noi.

Ministrul Cuc a vorbit despre absorbția de fonduri europene pentru a nu mai folosi fonduri de la buget pe proiecte de infrastructură. Acesta a spus că fondurile de la buget ar trebui să fie folosite în special pentru lucrările de întreținere și reparații.

Răzvan Cuc a făcut referire la un proiect pentru un drum expres între Brăila și Buzău, care să fie separat de actualul DN 2 B, pentru că nu se dorește modernizarea acestui drum și lărgirea sa la patru benzi pentru a fi transformat în drum expres.

”Trebuie să identificăm practic culoarul, coridorul, să facem indicatorii tehnico-economici, să facem studiile geo-tehnice astfel încât să ne dea valoarea investiției. Am comprimat această perioadă de timp, ca să nu facem SF-ul și după aceea dăm drumul la proiectare și execuție. Facem SF-ul și proiectarea și trecem la execuție direct” a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul a promis că în perioada următoare minsterul are în vedere achiziționarea de vagoane CFR noi.

Una dintre condițiile pe care trebuia să le îndeplinească România era înființarea unei Autorități de Reformă Feroviară care trebuia făcut încă din 2016, dar care a fost făcută abia în vara anului 2017.

”În cursul lunii martie deja s-a pornit licitația pentru achiziționarea a 40 de rame noi, care vor fi achiziționate de Autoritatea de Reformă Feroviară. Probabil luna următoare va avea loc și următoarea licitație pentru al doilea lot de 40 de vagoane noi” a spus ministrul Transporturilor..

Articolul precedentInfracțiuni de braconaj piscicol constatate de polițiștii de frontieră brăileni
Articolul următorSistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții