O nouă măsură a Guvernului Dăncilă a înfuriat însoțitorii persoanelor cu dizabilități. Vineri, de la ora 10.00, circa 50 de însoțitori și persoane cu dizabilități, au protestat pe platoul din Piața Independenței din Brăila împotriva măsurii pe care Guvernul vrea să transfere toate cheltuielile pentru aceste persoane către autoritățile locale.

Proiectul de buget pentru 2019 nu prevede alocarea niciunui leu pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora. Prin proiectul bugetului pe anul 2019 se prevede ca plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și a copiilor din orfelinate să treacă în sarcina autorităților locale.

Protestul de la Brăila s-a desfășurat sub sloganul „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”, simultan cu cele din orașele București, Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Covasna, Timișoara și Buzău.

Una dintre însoțitorii persoanelor cu dizabilități și handicap, prezentă la mitingul de protest organizat la Brăila a spus că după părerea ei se încalcă drepturile copiilor și adulților cu handicap.

”Drepturile bănești ale acestor categorii sunt susținute de Legea 448. Legea asta este în vigoare, nu este abrogată. Faptul că drepturile noastre sunt călcate în picioare efectiv ne-a făcut să ieșim în stradă”a spus una dintre participantele la miting.

Articolul precedentSindicatul Județean SANITAS Brăila a premiat două membre care au salvat viața unui bătrân
Articolul următorSe anunță proteste sindicale! Guvernul a ignorat dialogul cu SANITAS!