Până pe data de 20 octombrie, cei interesați mai pot trimite lucrări la cea de a V-a ediție a concursului de literatură umoristică de la Brăila, dotat cu premii de 7.400 de lei, al cărui vernisaj va fi luna viitoare. 

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație) organizează, până pe data de 30 noiembrie 2021, Concursul Național de Literatură Umoristică, Ediția a V-a. Potrivit organizatorilor, concursul este „un eveniment anual, competitiv, ce are drept scop cultivarea literaturii umoristice, descoperirea de noi talente și îmbogățirea activităților culturale din județul Brăila, prin întâlniri cu nume sonore ale genului satirico-umoristic”.

Desfășurat pe două secțiuni, respectiv „Proză scurtă umoristică-Tema vaccin” și „Cea mai bună carte de umor 2020-2021”, Concursul Național de Literatură Umoristică – Ediția a V-a reunește personalități ale literaturii contemporane.

Premiile puse la bătaie de organizatorii concursului sunt:

La Secțiunea Proză scurtă umoristică: Premiul l – 1.500 lei, Premiul II – 1.200 lei și Premiul III – 1.000 lei.

La Secțiunea Cea mai bună carte de umor în perioada 2020-2021: Premiul l- 1.500 lei, Premiul II – 1.200 lei și Premiul III – 1.000 lei.

Creatorii de literatură umoristică interesați de concurs își mai pot trimite lucrările până la data de 20 octombrie a.c. (data poștei) Ia adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2, Brăila, jud. Brăila, cod poștal 810153, precum și în format PDF la adresa [email protected]. Înscrierea Ia concurs implică acceptul concurentului cu privire Ia Regulamentul concursului.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 1-7 noiembrie 2021, fizic sau online, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, iar premierea are loc la data de 19 noiembrie 2021.
Mai trebuie precizat faptul că, potrivit organizatorilor, juriul concursului de literatură umoristică de la Brăila are în componența sa personalități ale genului, care, prin valoare și competență profesională, vor garanta corectitudinea clasamentului. „Jurizarea se va face conform Regulamentului de jurizare. În caz de egalitate Ia puncte pentru unul sau mai mulți concurenți, departajarea se va face în funcție de nota acordată de președintele juriului. Dacă acest criteriu nu este suficient, departajarea se va face prin Decizia directă a Președintelui juriului. Rezultatele jurizării se fac publice doar în momentul decernării premiilor, ulterior lista fiind publicată pe site-ul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila”, precizează organizatorii.

Informații suplimentare, precum și Regulamentul concursului se pot obține  accesând pagina web centruldecreatie.ro, pe pagina de Facebook a organizatorului-Centrul.de.Creatie.Braila sau la numărul de telefon/fax 0329/614710.

Sursa: Realitatea de Braila