Curtea Constituţională a decis că Ludovic Orban nu poate fi desemnat a doua oară ca prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. CCR a ajuns la concluzia luni că există un conflict constituțional între Președinție și Parlament. 

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul provocat de învestirea noului Guvern Orban II. Șeful statului va susține o declarație de presă la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE 15.00. CCR a decis că Orban nu poate fi desemnat încă o dată în funcția de prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. Astfel că votul de învestitură a Guvernului Orban II este incert.

Votul de învestitură a Guvernului în Parlament condus de președintele liberalilor putea avea loc  numai dacă se primește undă verde de la CCR. 

UPDATE 12.10. Ședința CCR s-a încheiat.

CCR a analizat luni dacă numirea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară de către președintele Klaus Iohannis este constituțională.

Curtea Constituțională a fost sesizată de PSD legat de nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier.

Cererile preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Preşedintele României şi Parlament au fost dezbătute de la ora 11.00. 

Articolul precedentConcert simfonic dedicat Zilei Femeii
Articolul următorCentru de carantină pentru persoanele care vin în Brăila din zonele infetate cu coronavirus