Consiliul Județean Brăila are începând de vineri un nou consiler, în persoana lui Ion Rusu. Acesta l-a înlocuit pe Florin Mircea, care și-a dat demisia din CJ Brăila la sfârșitul ședinței trecute.

 

Ion Rusu a fost candidat pe listele PSD la alegerile locale din iunie 2016, pe poziția a 21-a. El este colonel în rezervă și a fost șeful Direcției de Protecție și Informații din cadrul IPJ Brăila, iar îînainte a fost ofițer de contrainformații la MApN. Născut pe 13 ianuarie 1955, el era la momentul alegerilor director al unei firme private.

Rusu a preluat apoi locul lui Florin Mircea în Comisia de strategii, studii, prognoze eonomico-sociale din cadrul CJ Brăila. Tot în ședința din 28 iunie Ion Rusu a fost ales ca membru în ATOP, pe locul vacant după demisia lui Florin Mircea. Rusu l-a avut contracandidat pentru această poziție pe consilierul PND Ștefan Cătălin Iordache și a câștigat cu 20 de voturi pentru și 10 împotrivă, un vot fiind nul.

 

 

În aceeași ședință s-a completat și componența Consiliului de Administrație al Muzeului Brăilei ”Carol I”, locul vacant rămas după demisia lui Florin Mircea fiind preluat tot de noul consilier PSD, Ioan Rusu. Acesta a fost singurul candidat, dar a primit doar 18 voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă”, în timp ce consilierul PND Cătălin Iordache a refuzat să voteze.

Articolul precedentEmoțiile încep astăzi pentru cei care susțin examenul de Bacalaureat
Articolul următorContre între opoziție și președintele CJ! Iulian Chirac a făcut declarații cu privire la voturile din Consiliul Județean