Joi, 30 ianuarie, reprezentanții Platformei Social Liberale au fost prezenți la Brăila pentru a pune bazele organizației locale și pentru a prezenta strategia adoptată pentru alegerile locale și parlamentare din acest an.

Brăila a fost inclusă în TURUL ROMÂNIEI 10 ÎN 10, proiect inițiat de Platforma Social Liberală, care a fost lansat la jumătatea lunii ianuarie și la care a aderat de curând și fostul europarlamentar și candidat la alegerile prezidențiale, actorul mircea Diaconu. Acesta a semnat un pact cu liderii PSL, Alex Coita și Ilan Laufer. Celor 10 teme cheie ale PSL i s-a adăugat încă unul, în baza pactului cu Mircea Diaconu, „O Românie verde și curată – Pact național pentru salvarea naturii”.

Ilan Laufer și Alex Coita nu au mai ajuns la Brăila, dar au intrat în direct cu cei prezenți, prin intermediul tehnologiei convorbitilor video.

Vlad Danciu, secretarul general al PLS și președintele organizației Cluj Radu Lupaș, care este și vicepreședinte al PSD, au stat de vorbă cu simpatizanții PLS Brăila și i-au îndemnat pe aceștia să credă în obiectivul principal al platformei, acela de garantare a libertăților și protejare a fiecărui cetățean, în egală măsură, fără favoritisme, fără abuzuri.

Printre cele 10 teme cheie ale PSL, pe prima poziție este dublarea veniturilor populației. Aceștia spun că până în 2030 își propun ca românii să aibă un trai decent și aceeași putere de cumpărarea cu a unui spaniol sau a unui italian. Liderii PSL spun că pentru a se ajunge acolo este nevoie de o creștere a salariului mediu cu 70% în plus față de creșterea prețurilor, astfel încât să se ajungă la un salriu minim de 1000 de euro, iar salariul mediu să fie de 1600 de euro.

Coordonatorul PSL Brăila este Angela Gheorghe, absolventă a facultății de Afaceri Internaționale în cadrul Universității Ovidius, din Constanța.

Articolul precedentJandarmii brăileni au acţionat pentru protecţia fondului piscicol natural.
Articolul următorA murit fostul fotbalist Ilie Bărbulescu!