Elevul Alexandru Constantin din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila a obţinut punctajul maxim de 100, atât la proba teoretică, cât şi la proba practică, la Olimpiada Naţională de Geografie, care s-a desfăşurat la Târgu Mureş. Rezultatul obținut de elevul brăilean este unul de excepție în condiţiile în care punctajul maxim obţinut până acum la cele 38 de ediţii ale concursului a fost de 84.

Încă sunt șocat că au putut să-mi acorde acest punctaj. Sincer, nu m-am aşteptat. Geografia a reprezentat dintotdeauna pentru mine o pasiune şi este al patrulea an consecutiv când particip. Încă din clasa a VIII-a particip. Chiar dacă nu vreau să urmez Facultatea de Geografie sau vreo ramură a geografiei, pentru că vreau să urmez Medicina, geografia mereu va reprezenta un loc în sufletul meu. În orice caz, pasiunea te poate duce oriunde, indiferent de ce carieră vrei să urmezi. Este important să fii consecvent şi să munceşti, poate chiar zilnic, pentru a-ţi îndeplini un anumit obiectiv„, a declarat presei, Alexandru Constantin, aflat la a patra participare la Olimpiada Naţională de Geografie.
Potrivit inspectorului de Geografie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, profesorul Florin Pop, Olimpiada Naţională de Geografie din acest an a consemnat mai multe premiere, întrucât mai mulţi elevi participanţi au realizat între 90 şi 100 de puncte, în condiţiile în care niciodată nu s-au depăşit 84 de puncte, iar acest lucru explică de ce peste 20% din totalul participanţilor au obţinut premii sau menţiuni.

Alți patru elevi brăileni au obținut mențiuni la această ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie. Degația brăileană s-a clasat pe locul 2 în ierarhia județelor.

La clasa a VIII-a, Rareș Georgian Mihalcea de la Școala ”Ion Creangă”, pregătit de prof. Ana-Maria Bichescu, a obținut 91.50 puncte și s-a clasat pe locul 18 din 72 de concurenți, obținând mențiune.

La clasa a IX-a, Andra Alexandra Munteanu, de la Colegiul Național Gh. M. Murcogi, a obținut mențiune, cu 89.12 puncte, pregătită de prof. Gabriel Pascu. Maria Iordache, de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, pregătită de prof. Mariana Coman, s-a clasat pe locul 7, cu 91.56 puncte și a obținut tot mențiune.

La clasa a XI-a, pe lângă premiul I obținut de Alexandru Constantin de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci”, pregătit de profesor Gabriel Pascu, Alexandru Gabriel Chivu, de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu, pregătit de prof. Mariana Coman, s-a clasat pe locul 6 cu 93.12 puncte și a obținut mențiune, dar și calificarea la Olimpiada Internațională de Geografie de la Hong Kong.

Articolul precedentUna caldă, alta rece, pentru echipele brăilene din Liga a 3-a
Articolul următorExpoziție inedită la Muzeul Brăilei! Copiii sunt așteptați să își deschidă simțurile pentru știință!