Pe 23 decembrie, în pragul sărbătorii Nașterii Domnului și de ziua Sfinților 10 Mucenici din Creta, Filiala județeană Brăila ”General Stan Poetaș” a Asociaţiei Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” și Garnizoana Brăila, cu binecuvântarea preotului militar de la Capela Militară ”Sfinții Brâncoveni”, au organizat o ,,misiune” acasă la veteranii celui de Al Doilea Război Mondial din județul Brăila. Misiunea, denumită generic ”Ranița cu merinde”, este la a III-a ediție și se înscrie în ciclul de acțiuni organizate și desfășurate în cinstea celor care, exemple de voință și curaj fiind, au luptat cu dârzenie și devotament, înfruntând furia războiului de eliberare.

Activitatea a constat în distribuirea unei ranițe cu preparate pentru masa de Crăciun, care vrea să evoce ,,sacul cu merinde” pe care îl purtau ostașii pe front. Nu cantitatea și nici calitatea produselor au primat, ci dragostea și căldura cu care acestea au fost dăruite și primite, din suflet și pentru suflet. Trecându-le pragul porții, la vederea uniformei militare, veteranii i-au salutat ostășește, ochii împăienjenindu-li-se de lacrimile bucuriei că cineva nu i-a uitat. 

Veteranii celui de Al Doilea Război Mondial sunt, și vor rămâne, în linia întâi pe frontul vieții, constituind pilde de urmat de către toți aceia care mai cred în PATRIE și NEAM, DEMNITATE, ONOARE și SACRIFICIU.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentLa nivelul județului Brăila scăzut rata de incidență a cazurilor la sub 3 la mie
Articolul următorMihaela Anghel, prima persoană din România vaccinată anti-covid: Trebuie să vă vaccinați! Simt că este începutul sfârșitului acestei pandemii