Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaș”, a desfășurat în preajma sărbătorilor de iarnă evenimentul caritabil „Ranița cu merinde”.

Prin acestă acțiune, din banii strânși și produsele donate de brăileni au fost distribuite către toți veteranii și văduvele din Al Doilea Război Mondial, care trăiesc în județul Brăila, câte o „Raniță cu merinde”, ce va cuprinde o „normă de hrană pentru Crăciun”.

Ranița cu merinde pentru sărbători a cuprins: 200 gr. cotlet de porc la tavă, 200 g. piept de pui în crustă de muștar, 10 sarmale în foi de varză, 4 cârnați de porc, 200 gr. lebăr de Pleșcoi, un cozonac, o pâine, 1 kg portocale, 500 g mere, un pachet de biscuiți, câte un borcan de zacuscă de macrou și zacuscă de vinete, miere de albine și gem de gutui.

Ranițele vor fi duse veteranilor și văduvelor de război de către voluntari, în perioada 21-24 decembrie. Printre voluntarii care s-au implicat în distribuția acestor „Ranițe cu merinde” sunt directorul școlii din Berteștii de Jos, Ionel Jurubiță, Ansamblul ”Grâușorul osmănean” din comuna Unirea, Ansamblul ”La lină fântână” din comuna Ciocile, Dumitru Rotaru, primarul din comuna Bordei Verde.

De altfel Ansamblul ”La lină fântână” din comuna Ciocile a prezentat și un colind la conferința de prezentare a ranițelor rezultate în urma campaniei umanitare inițiate la sfârșitul lunii trecute.

Aceste ranițe au ajuns la 76 de veterani de război și văduve ale veteranilor de război. Dintre aceștia, 40 trăiesc în municipiul Brăila, iar ceilalți sunt din Cazasu, Chiscani, Romanu, tichilești, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Bordei Verde, cireșu, Galbenu, Ianca, Jirlău, Mircea Vodă, Salcia Tudor, Șuțești, Vișani, Bărăganul, Berteștii de Jos, Dudești, Gropeni, Însurăței, Stăncuța, Tufești, Viziru și Zăvoaia.

 

Articolul precedentCJ Brăila susține că Guvernul a alocat județului Brăila exact fondurile care au fost solicitate
Articolul următorMoș Crăciun a venit la copiii jandarmilor brăileni