Războiul declarațiilor primar-prefect

Într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir a făcut apel către Guvern a putea primi de la un sponsor din China un număr de 3000 de teste rapide pentru depistarea COVID-19. Testele sunt donate de o firma chinezească care își desfășoară activitatea în fostul centru comercial Armonia.

”Nu putem să aducem testele în România, pentru că, în momentul de față, ministerul are o procedură care nu permite aducerea și utilizarea acestor teste rapride. Sunt testele care au fost folosite în China, în Coreea de Sud și în foarte multe alte țări” a spus Dragomir.

Primarul Dragomir a cerut ca autoritățile centrale să lase și autoritățile locale să fie ajutate de investitorii privați, care vor să doneze astfel de teste.

”Noi am trimis o adresă aseară către Prefectura Brăila și Direcția de Sănătate Publică, tocmai pentru a le solicita ajutorul, iar acum cei de la minister trebuie să înțeleagă că este o chestiune foarte urgentă”, a spus primarul Marian Dragomir.

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, consideră că testele nu sunt relevante și susține că Prefectura nu a primit o astfel de adresă. 

”Daca este donație, ce birocrație. Cum se pot dona pijamale și tacâmuri la spital, se pot dona și teste! Dacă vorbim de achiziționatea lor, spitalele și DSP pot achiziționa pe procedură simplificată. Nu este nevoie de nici o hârtie! Dar, până în acest moment nu avem o confirmare de la specialiști că aceste teste sunt relevante. Eu știu că dă bine, în această perioadă, să vii cu astfel de soluții, dar ele trebuie să fie și eficiente, nu doar să sune frumos. Haideți, mai bine, să ne concentram pe punerea în funcțiune a laboratorului pentru RT PCR-urile pe care le vom primi, de la Al Dahra și cel ce urmează a fi achiziționat de Spitalul Județean și să ne asigurăm că ne aprovizionăm la timp cu kituri de testare pentru acestea! Pregătirea pentru cel de la DSV este în grafic!” a spus prefectul Cătălin Boboc.

Prefectul a mai spus că el înțelege perfect așteptarea și nevoia de a efectua cât mai multe teste.

”Decât să facem astfel de teste care pot conduce la abordări greșite din partea medicilor și să punem astfel în pericol viața oamenilor, cum s-a întamplat în Spania și Cehia, prefer să ne concentrăm toata energia pe puneredeclarat Cătălin Boboca în funcțiune a echipamentelor sigure, RT PCR” a declarat Cătălin Boboc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.