Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 martie 2020, a inculpatului PETCU MITICĂ, comisar-şef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, pentru comiterea a 13 infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:

– programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,

– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,

– preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 13 martie 2020, inculpatul Petcu Mitică urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.”

 

Articolul precedentCu o manevră greșită a accidentat un biciclist de 16 ani
Articolul următorRaed Arafat, la Realitatea PLUS: Putem intra în scenariul 3 în scurt timp. Clar ne așteptăm la creșterea bilanțului COVID-19