Spitalul Universitar din București, Spitalul județean din Brăila și Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din București se află pe primele poziții într-un top al mitei în spitale, întocmit de Anti-Bribery Synergy pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară.

 

Spitalul Judeţean Brăila ocupă locul al doilea în acest top, după ce, în perioada ianuarie – iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce erau pacienţi în unitatea medicală respectivă.

 

 

Eu sunt convins că sunt situații de genul ăsta, în care se parcepe, sau se dau, comisioane. Dar, sunt la fel de convins că sunt foarte puțini oameni, sau poate nici nu mai sunt, care cer. Pentru că acolo, întreabarea era, din ce am văzut eu, că li s-a cerut. Dacă îți spun peste 140 de oameni treaba asta este extrem de grav!

Acum sigur, este un studiu, o opinie a unor oameni. Acolo ar trebui organele abilitate să-și facă datoria și dacă sunt sesizări, ele să fie valorificate ca atare, în sensul de a se face cercetări și de a se lua măsuri în consecință. Este inadmisibil dacă se întâmplă acest lucru”, a declarat președintele PSD, Ion Rotaru.

Oamenii au răspuns prin SMS ori pe e-mail. Au fost aproape 127.000 de respondenţi, iar dintre aceştia, 3.800, adică 3% din total, au susţinut că personalul medical a pretins mita.

Articolul precedentCirca 190.000 de articole pirotehnice deținute ilegal confiscate de polițiștii brăileni
Articolul următorLa Brăila, PSD consideră că este inoportun ”divorțul” de ADLE