S-au trezit cu marfa confiscată deoarece nu au putut justifica proveniența acesteia
S-au trezit cu marfa confiscată deoarece nu au putut justifica proveniența acesteia

În ziua de 18 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au depistat, pe raza judeţului, trei persoane în timp ce comercializau fructe şi legume fără a deţine documente de provenienţă a acestora.

În ziua de miercuri, 18 septembrie 2019, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice i-au depistat în incinta unei pieţe de pe raza municipiului Brăila, pe doi bărbaţi, cu vârstele de 22 şi respectiv 51 de ani, ambii din judeţul Vrancea, în timp ce comercializau fructe fără a deţine documente de provenienţă a acestora.

Cantitatea totală de 400 kg de fructe a fost ridicată în vederea confiscării şi predată pe bază de proces-verbal unei societăţi de profil în vederea valorificării. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, în aceeași zi, pe DN 22, poliţiştii au identificat-o pe o brăileancă, în vârstă de 24 de ani, în timp ce comercializa legume fără a avea documente de provenienţă.

Cantitatea de legume a fost ridicată în vederea confiscării şi predată pe bază de proces-verbal unei societăţi de profil în vederea valorificării. Tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Articolul precedentInspecția Comercială a monitorizat Festivalul Dulciurilor
Articolul următorDialog cu psihologul la Biblioteca Județeană Brăila