S-a încheiat ediția a X-a a Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”

Brăila a găzduit cea de-a a X-a ediţie a Concursului Naţional de Comedie “Ştefan Mihăilescu Brăila”. La concursul naţional de comedie „Ştefan Mihăilescu-Brăila” au participat 61 de elevi la secţiunile Interpretare individuală şi trupe de teatru, din 10 licee vocaţionale – Brăila, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Cluj, Galaţi, Iaşi, Târgu jiu, Târgu Mureş, Tulcea.

La secţiunea Interpretare individuală cu monolog comic, prin participare indirectă, s-au înscris 30 de elevi din clasele IX – XII de la palate şi cluburi ale copiilor, de la licee teoretice şi tehnologice din ţară. Juriul este compus din profesori de la UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, Universitatea de Arte Târgu-Mureş. Preşedinte de onoare al juriului este Florin Gabriel Mihăilescu-Brăila, fiul regretatului actor Ştefan Mihăilescu-Brăila a înmânat Trofeul competiţiei.

Câştigătorii au fost stabiliţi de un juriu de specialitate, compus din următoarele personalităţi teatrale: conf. univ. dr. Radu Olăreanu – Universitatea de Arte din Târgu Mureş, lector univ. dr. Anca Oprişan Bodolan – UNATC “I. L. Caragiale” Bucureşti şi lector univ. dr. Anca Ciofu – Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi.

Şi la această ediţie elevii Liceului de Arte “Hariclea Darclee” au fost premiaţi pe scena Teatrului “Maria Filotti”, atât la secţiunea participare directă, cât şi la secţiunea participare indirectă.

La secțiunea “Interpretare individuală”, premiul II a fost obţinut de Tiberiu Iulian Grigoraş, elev în clasa a X-a, îndrumat de prof. Zane Jarcu. Tot la această categorie, Liceul de Arte a obţinut şi Premiul pentru interpretare feminină “Bogdan Ulmu” print eleva Denisa Crăciun, pentru rolul Miţa Baston din “D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale. Denisa este elevă în clasa a XII-a, coordonată de prof. Gheorghe Antonescu.

La secţiunea “Trupa de teatru”, echipa Liceului de Artă ”Hariclea Darclee”, coordonată de prof. Daniela Antonescu, a obţinut locul I. Echipa s-a prezentat în concurs cu scene din “D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale şi a fost formată din elevii claselelor X-XII: Denisa Crăciun, Mihai Mocanu, Mirela Orheanu, Claudia Andreea Cristea, Graur Giuliana, Bianca Trifan,Tiberiu Grigoraş şi Delia Sarău.

La secţiunea participare indirectă – “Interpretare individuală”, au obţinut premii elevi ai Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”: Sabina Niţu – locul I, Andreea Izabela Şişu – locul III, Nicolae Gavăz şi Ştefan Jîtea – menţiuni.

Trofeul “Ştefan Mihăilescu Brăila”, decernat de Florentin Gabriel Mihăilescu-Brăila, a fost acordat elevului Sebastian Alexandru Pricop, clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte “Octav Băncilă” Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.