SAJ Brăila a trecut cu brio de perioada codului roșu

Serviciul de Ambulanță Județean Brăila a trecut cu brio de cele două zile de cod roșu și portocaliu de la mijlocul săptămânii trecute. Deși se aștepta la mai multe solicitări, managerul Viorica Iuga a spus că față de alte situații în care iarna a fost mai lungă și zăpadă mai multă, în zilele de vânt și viscol nu au fost așa de solicitări. 

În noaptea cu cod roșu au fost 60 de solicitări, în ziua următoare au fost 100 și în a doua noapte au fost cam 52-54 solicitări. Aș spune că nu sunt foarte multe, având în vedere ce aveam noi, cam 70-100 de solicitări pe o tură de 12 ore, dar asta nu înseamnă că nu au fost niște obstacole întâmpinate la unele solicitări”, a spus Viorica Iuga.

Managerul SAJ Brăila a dat exemplul intervenției la un pacient din comuna Ciocile, care a solicitat ambulanţa, joi, la ora 10.30, pentru că se simţea foarte rău. Salvarea a plecat din substaţia Dudeşti, însă a rămas înzăpezită de două ori, pe drumul spre pacient, din cauza nămeţilor formaţi pe şoselele judeţene din cauza viscolului. La ora 13.00, pacientul încă aştepta ambulanţa. Pacientul a fost salvat de medicul din Ciocile care s-a deplasat la domiciliul pacientului, aceştia ţinând permanent legătura prin telefon cu personalul de la SAJ. Bărbatul a fost stabilizat, iar rudele sale au anunţat echipajul medical înzăpezit că nu mai este necesară intervenţia lui, aşa că ambulanţa s-a întors tot prin nămeţi, cu un utilaj de deszăpezire în faţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.