Sâmbătă dedicată sportului la Brăila

Sâmbătă, 16 octombrie, este o zi plină pentru sportul brăilean. Vom avea derby în Liga Națională de handbal feminin, dar și meci în Liga a 2-a la fotbal, între două echipe care până în urmă cu câțiva ani era un derby. Între cele două meciuri se joacă, la Chiscani, și un meci de Liga a 3-a, în timp ce celelalte două echipe din județul Brăila care evoluează în Liga a 3-a joacă în deplasare.  

De la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Brăila, Dacia Unirea Brăila va întâlni pe FC Buzău într-un meci contând pentru etapa a X-a a Ligii a 2-a. dacia Unirea Brăila ocupă locul 19 în clasament, cu doar două puncte, cu cel mai slab atac, dar și cu cea mai slabă apărare. FC Buzău ocupă locul 6, ultimul pentru play-off, cu 17 puncte. Echipa antrenată de Cristi pustai este neînvinsă în ultimele 10 jocuri oficiale, 7 în campionat și trei în Cupa României. Bucureșteanul Iulian Dima, arbitru de Liga 1, va conduce meciul la centru, ajutat de arbitrii asistenți Cristian voicu din Focșani și Andrei Roman din Târgu Neamț. Cu Dima la centru, Brăila are trei victorii la limită, în Liga a 2-a și Cupa României, dar meciuri jucate în anii 2013 și 2016. 

De la ora 17.00, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, HC Dunărea Brăila va primi replica celor de la Rapid București, în derby-ul etapei a 5-a din Liga Florilor. Partida va fi arbitrată de Marian Drăghici și Ionuț Drăguț, ambii din Adjud, Înaintea acestui meci HC Dunărea are 10 puncte din 4 meciuri, fiind neînvinsă, iar Rapid are 9 puncte. 

De la ora 15.00, la Chiscani, Sportul Chiscani va juca în etapa a 8-a cu Aerostar Bacău. Sportul Chiscani este pe locul 10, fără niciun punct, iar Aerostar ocupă locul 5 cu 12 puncte. Meciul va fi arbitrat la centru de Ciprian Aelenei, ajutat la cele două linii de Iulian Contofan, ambii din Iași, și Daniel Hriscu din Voroveşti.

De la aceeași oră, la Liești, pe terenul liderului seriei a II-a, Viitorul Ianca va întâlni pe Sporting Liești. Meciul va fi condus la centru de Popa Silviu Gabriel din Vaslui, ajutat de arbitrii asistenți Iftime Alexandru din Iaşi și Prodan Costel Adrian din Cisnădie. Lieștiul este liderul surpriză al seriei înaintea acestei etape, iar Viitorul Ianca ocupă locul 7 în clasament, cu 9 puncte după 7 etape. 

CS Făurei se deplasează la Siretu, pentru meciul cu Dinamo Bacău, un derby al subsolului clasamentului. CS Făurei are 4 puncte după 7 etape, dar a marcat în șase din cele 7 partide. Dinamo Bacău are doar 3 puncte, obținute după victoria în deplasare, etapa trecută, cu Sportul Chiscani. Meciul dintre Dinamo Bacău și CS Făurei va fi arbitrat de o brigadă din Iași, avându-l la centru pe Apreutesei Andrei, ajutat de arbitrii asistenți Melinte Ionuț și Macovei Leonard George. 

Sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala LPS, junioarele I de la LPS Brăila vor întâlni pe Rapid București, în etapa a 3-a din seria B a campionatului de junioare 1. 

Junioarele 3 de la HC Dunărea vor juca sâmbătă, de la ora 16.00, în deplasare la CSS Medgidia, în etapa a 3-a din seria C a campionatului național de junioare 3. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.