În perioada 24.08.2021 – 14.09.2021 polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe avertismente scrise persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.

Astfel, au primit avertisment scris 3 persoane juridice și 22 de persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de buruiana ambrozia. Persoanele juridice sunt C.N. APDM Galați, pentru terenul aflat în perimetrul str. Fața Portului și Debarcaderului, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, pentru terenul aferent gării CFR Brăila (Str. Decebal) și S.C. Dunav SRL Brăila pentru terenul de pe Vadul Rizeriei.

În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice care au primit avertiment scris, acestea se află pe Șos. Buzăului, str. Eroilor, str. Călugăreni, str. Gh. Munteanu Murgoci, str. Milcov și str. Teiului. Cei care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia pot fi sancționați contravențional, conform Legii 62/2018 cu sume cuprinse între 750 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 5.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice).

Polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile specifice în vederea identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care dețin terenuri în municipiul Brăila și care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia.  

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila