În ultima săptămână, polițiștii locali au acționat pentru depistarea șoferilor care staționează pe trotuare, în stații de autobuz sau pe locurile rezervate persoanelor cu handicap.

În perioada 14 – 21 iunie, Poliția Locală Brăila a acționat pe raza Municipiului Brăila, pentru a verifica modul în care staționează și parchează unii șoferi. Potrivit polițiștilor locali, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor, pe scuaruri și în stațiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate și semnalizate corespunzător, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 700 lei.

A fost depistat brăileanul R. D., în vârstă de 65 ani, în zona Piața Traian, care a primit amendă în valoare de 100 lei, întrucât în calitate de conducător al autovehiculului marca “BMW” a staționat cu autovehiculul în stația mijloacelor de transport în comun de la Teatrul “Maria Filotti”.

De asemenea, G. E., în vârstă de 50 ani, din oraș Însurăței, a fost sancționat cu amendă în valoare de 100 lei. El a fost depistat pe B-dul Al.I.Cuza, în parcarea Bl.104, unde în calitate de conducător al autovehiculului marca “Dacia” a staționat pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap, loc marcat și semnalizat corespunzător.

Sursa: Realitatea de Braila