Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă, desfăşurată la Brăila în perioada 19-23 aprilie, s-a încheiat cu şapte elevi brăileni premiați. Brăila a fost reprezentată de 10 componenţi ai lotului judeţean la Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă. Elevii brăileni au câştigat un premiu I, patru premii III, o menţiune şi un premiu special.

La această ediție a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă au fost prezenți 90 de elevi. Concursul s-a desfășurat la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”.

Câștigătoarea olimpiadei la clasa a XII-a a fost desemnată Marina Daniela Mititelu, elevă a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, coordonată de prof. Maria Ştefan.

O altă laureată a olimpiadei este Iulia Raisa Pungă, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, prof. Mihail Chirsanov, eleva obţinând premiul III.

Tot un premiu III a obţinut şi Simona Andreea Ivan, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, prof. Maria Ştefan.

Ana Onofrei, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” şi Daniela Lîtchin, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, ambele pregătite de prof. Mihai Chirsanov, se pot mândri şi ele cu un premiu III obţinut la această olimpiadă.

Aflat la prima participare, Victor Ţigănuş, elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” a avut un punctaj foarte bun şi a fost răsplătit cu o menţiune. Acesta s-a pregătit cu prof. Fenia Jipa Rubanov.

Pe lângă cele şase premii acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale, organizatorii olimpiadei au acordat şi mai multe premii speciale. Unul dintre acestea a ajuns la Cristina Talai, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Ed. Nicolau”, prof. Fenia Jipa Rubanov, care a primit această distincţie pentru “cel mai original eseu”.

La această ediţie a olimpiadei a mai fost câştigat un premiu I de către o tânără din Brăila. Este vorba despre Maria Popescu, care în prezent este elevă în cșasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul trecut ea a obținut tot premiul I, la clasa a X-a, fiind elevă a Colegiului Național Nicolae Bălcescu din Brăila

Olimpiada Naţională de Limba Rusă Modernă a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria Brăila, Consiliul Judeţean Brăila şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, în parteneriat cu Teatrul “Maria Filotti”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” şi Muzeul Brăilei “Carol I”.

Articolul precedentSportul Chiscani și CS Făurei, înfrângeri fără gol marcat în etapa a 25-a a Ligii a 3-a
Articolul următorCalcule pentru evitarea barajului