Miercuri, 18 noiembrie, a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Județean Brăila, cu 30 de proiecte pe ordinea de zi. Ședința s-a desfășurat în condiții speciale, în două săli. În Sala Mare a Palatului administrativ au intrat doar 25 de persoane, printre care și jurnaliștii, iar alte 10 persoane, consilieri județeni, au participat online la ședință, din Sala Rondă a Palatului Administrativ. Aceștia din urmă au coborât în Sala mare doar în momentul în care s-a votat cu buletine de vot.

Primele două proiecte aflate pe ordinea de zi au vizat desemnarea reprezentanților Consiliului Județean în Consorțiul Regional al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, respectiv desemnarea reprezentanților CJ ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brăila. Toate propunerile supuse la vot au venit doar din partea PSD, care are majoritatea în Consiliu.

Astfel, membru titular în Consorțiul Regional al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est a fost aleasă Gina Antoncu 19 voturi pentru și 7 contra. Membru supleant a fost aleasă Carmelia Bălănică Dragomir, tot cu 19 voturi pentru și 7 contra. 

Reprezentanții CJ Brăila în atom au fost desemnați prin vot secret următorii:

Dumitru Văduva – 20 de voturi pentru și 6 contra

Marius Dobrotă – 20 de voturi pentru și 6 contra

Dorel Vîlsan – 19 de voturi pentru și 7 contra

Marius Negru – 19 de voturi pentru și 7 contra

Mihai Abăseacă – 20 de voturi pentru și 6 contra

Daniela Bordea – 19 de voturi pentru și 7 contra.

La ședință au fost prezenți 26 consilieri. Alexandru Dănăilă (PNL) și-a anunțat demisia din CJ în dimineața ședinței. Au lipsit motivat: Viorel Botea (PMP), Anamaria Necoară (PNL), Marian Căpățână (PNL) și Stăvărel Dorobanțu (PNL). Astfel că la vot au fost prezenți 18 aleși ai PSD, doi de la PMP și 6 de la PNL. 

Sursa: Realitatea de Braila