Azi noapte în jurul orei 1.00, s-a încheiat prima ediție a Festivalului Artelor Marțiale, ediția I, la care au fost prezente multe nume grele ale sporturilor de contact. Peste 1000 de spectatori, din Brăila și nu numai, au fost prezenți în Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila să urmărească meciurile acestei gale, care a cuprins întreceri de MMA, kickboxing, box, Jiu Jitsu Brazilian. Realitatea de Braila a fost partener media la acest eveniment. 

Gala a început cu două meciuri de kickboxing juniori. Brăileanul Leonard Florea l-a învins la puncte, decizie unanimă, pe craioveanul Mihai Iusuf. Al doilea meci a durat doar câteva secunde, lupta dintre brăileanul Ștefan Vrânceanu și Alin Mititelu, de la Cernavodă, încheindu-se cu victoria brăileanului prin abandon în prima repriză. Ambii câștigători au primit din partea organizatorilor câte o cupă. 

Au urmat trei meciuri de Superflight MMA. Brăileanul Andrei Micu l-a învins prin KO în repriza a II-a pe Laurențiu Barbu. În al doilea meci, Petre Stănculescu l-a învins prin abandon medical în repriza a doua pe Iulian Hrehorec, brăileanul anunțând că nu mai poate începe runda a doua după ce în prima chiar își dominase adversarul în mare parte. În al treilea meci al galei, Marian Matei l-a învins înainte de limită pe Valentin Bulza. 

A urmat piramida de 8 la BJJ. Patru meciuri inițiale și 8 luptători experimentați s-au luptat pentru a ajunge în finală. În finală au ajuns Ceban Dima din Republica Moldova, și brăileanul Claudiu Pătru, de la Daous Brăila. Victoria a revenit sportivului din Brăila. Între cele două semifinale și finală, s-a desfășurat un meci de box între finaliștii campionatului de box amatori pentru seniori U22, categoria 67 kg. În ring au urcat Andrei Mușteț, de la Rovinari, dar care se pregătește la Brăila cu antrenorii George Perțea și Marian Pița, și George Alexandru Dumitrescu, de la Ploiești, asistat din colțul ringului de Titi Tudor ”Prosop”. Mușteț și-a luat revanșa după înfrângerea din finala campionatului național de seniori U22 și a câștigat prin abandon medical în repriza a doua, când sportivului din Ploiești i-a sărit umărul.

Gala a continuat cu un meci de kickbox, la categoria 63 kg, pentru Centura WKU România, în care Enzo Mincă a învins la puncte pe Cristinel Visoina. La categoria 67 kg, tot într-un meci de kickbox, Valentin Mavrodin, de la Doru Team Brăila, l-a învins prin KO pe Marko Dusinschi de la Scorpion Iași. A urmat un al treilea meci de kickbox, în care Ionuț Busuioc l-a învins la puncte pe Marius rotaru, la categoria 89 kg. Apoi, Marius Munteanu a câștigat la puncte meciul cu Andrei Petrărașu.

A urmat co-Main Eventul Festivalului Artelor Marțiale, în care Ionuț Iancu ”Tănculeț”, de la Craiova, a luptat cu Cristian ristea de la SuperKombat București. După o luptă de 5 reprize a câte trei minute, victoria a revenit lui ristea, la puncte. 

Ultimul meci al serii, care s-a disputat mult după miezul nopții, l-a adus în ring pe Amansio ”Viking” Paraschiv și Sergio Dinamita Sanchez. Victoria i-a revenit lui Amanasio Paraschiv, decizie 2-1., reușind astfel să-și apere centura WJK la categoria 71 kg. 

ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedent11 Septembrie – 21 de ani de la tragedia care a însângerat Statele Unite și a îngrozit întreaga lume
Articolul următorPrecizări privind pensionarea cu 2 ani mai devreme fără penalizare. Vezi cine benefiziază de această lege