Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2021, după contestații, vor fi publicate duminică, pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și la avizierele școlilor centre de examen. Au fost depuse anul acesta 20.200 de contestații, cele mai multe pentru notele obținute de elevi la proba de limba română. Numele candidaților sunt anonimizate.

În județul Brăila, numărul mediilor peste 5.00 la Evaluarea Națională după soluționarea contestațiilor a ajuns la 1462, cu trei elevi mai mulți decât inițial. În județul Brăila a rămas o singură medie de 10.00, a unui elev de la Colegiul Nicolae Bălcescu. Numărul mediilor peste 9.00 a crescut de la 234 la 239.

Media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională 2021 are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Restul de 20% este reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pentru admiterea la liceu va avea loc pe 24 iulie.

Completarea fișelor de înscriere la liceu în clasa a noua are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.

Sursa: Realitatea de Braila