Guvernul a aprobat în ședința din această dimineață hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităţilor, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, judeţele Brăila şi Tulcea.

Prin această hotărâre se aprobă declanșarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila“, județele Brăila și Tulcea, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. De asemenea s-a aprobat lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităților Brăila și Vădeni, din județul Brăila și a localităților Smârdan și Jijila, din județul Tulcea, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.

Din județul Brăila sunt 13 terenuri care vor fi expropriate, din care 8 în municipiul Brăila și 5 terenuri private din extravilanul comunei Vădeni. Suprafața totală a terenurilor expropriate din județul Brăila este de 852 mp, iar valoarea exproprierilor este 58.110 lei. 

Sursa: Realitatea de Braila