Ședința CLM din 29 noiembrie a fost una tensionată doar la un singur punct de pe ordinea de zi. La celelalte puncte de pe ordinea de zi, cu câteva excepții la care consilierul independent Lucian Căprariu s-a abținut, totul a mers ”ca pe roate”. 

La o ședință în care au lipsit motivat consilierii Daniela Rădulescu (ALDE) și Marian Fusea (PNL), singurul proiect de pe ordinea de zi care a stârnit discuții aprinse a fost cel de la punctul 9 și care se referea la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila, pe anul 2018.

Consilierul liberal Adrian Tabarac a solicitat ca ”în prag de sărbători și în prag de centenar”, să fie lăsate la o parte orgoliile și consilierii să facă alocări bugetare și pentru alte sporturi, nu numai pentru handbal.

Eu consider că măcar cu sportul mai putem ieși în față ca oraș, noi brăilenii, pentru că din păcate ieșim numai cu știri negative și cu situația nu tocmai roză a economiei din oraș. Eu consider că am putea aloca o sumă și pentru clelalte ramuri sportive nu numai pentru handbal, care din păcate acum nu este în cea mai fericită situație. Nu trebuie să abandonăm niciun proiect sportiv, trebuie să alocăm bani, dar nu numai acolo.” a spus Adrian Tabarac.

Replica lui Dragomir nu a întârziat să apară. Primarul s-a lăudat că a alocat aproape un milion de euro de când este el primar, în doi ani și jumătate.

Vezi declarația primarului Marian Dragomir:

Primarul Marian Dragomir a avut dreptate în parte în cele afirmate, dar adevărul a fost numai pe jumătate în afirmațiile sale. Întradevăr liberalii nu au votat bugetul de venituri și cheltuieli în ultimii ani, dar toate proiectele în care s-au acordat finanțări pentru sport au fost votate și de către consilierii liberali, așa cu i-a atras atenția primarului și consilierul PNL Popa Petrică, unul dintre liberalii cu experiență în consiliul local.

Vezi declarația consilierului PNL Petrică Popa:

Cum PSD-iștii dețin majoritatea în consiliul local și văzând atitudinea primarului, consilierul Adrian Tabarac și-a retras amendamentul prin care propunea alocarea a 200.000 lei către secțiunea sport, care să fie distribuită ulterior către alte sporturi.

De precizat că unul dintre proiectele de hotărâre adoptat a fost cel prin care CLM a suplimentat cu 200.000 lei contribuția către HC Dunărea Brăila.

Articolul precedentMăsuri suplimentare pentru minivacanța de 1 Decembrie
Articolul următorÎnlocuirea unor consilieri din CA nu rezolvă problemele la Muzeu!