Mai multe propuneri care vizează schimbări majore în învățământ au ajuns recent pe masa Ministrului Educației. Printre modificările propuse: ora de începere a cursurilor gimnaziale să nu fie mai devreme de 9, în clasă să nu fie mai mult de 22 de elevi sau ca la ora de religie să se predea Istoria religiilor.

 

Schimbările propuse vizează o mare parte a prevederilor din proiectul de lege, de la chestiuni financiare la modul de desfășurare a școlii, de la burse la decontarea transportului elevilor, potrivit Edupedu.ro.

O propunere este ca orele de curs, la clasele a V-a – a VIII-a, să înceapă cel mai devreme la ora 9.00. “Învăţământul gimnazial cuprinde clasele a V-a – a VIII-a, se organizează şi funcţionează, de regulă, cu program de dimineaţă. Orele de curs nu pot începe mai devreme de ora 09: 00.“

 

La Religie să se predea istoria tututor marilor religii

Alianța propune o completare a prevederilor privind disciplina Religie, așa încât “ În cadrul orei de religie se asigură și studierea istoria tuturor marilor religii”. În plus, este propusă o nouă prevedere, care să specifice în mod clar că “La disciplina religie nu se realizează evaluare. 

 

De asemenea, mai multe prevederi din proiectul de lege, referitoare la posibilitatea desfășurării concursurilor de admitere lîn clasa a IX-a, la. Colegiile naționale, trebuie reanalizate, cer autorii amendamentelor menționate.

Articolul precedentDouă cutremure de slabă magnitudine în zona Vrancea
Articolul următor24 de amenzi aplicate de Poliția Locală pentru parcări pe locurile rezervate persoanelor cu handicap