Școala Populară de Arte
Școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila

Săptămâna trecută, Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, a onorat invitaţia Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca de a fi prezentă la cea de-a VII-a ediţie a proiectului „Seara Artelor”.

Joi, 7 februarie 2019, în Sala „Şantier” a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a proiectului cultural-educațional „Seara Artelor”, eveniment ce a reunit 50 de expoziții provenite de la instituții similare, centre culturale şi chiar muzee din 22 de orașe ale țării.

La invitaţia organizatorilor clujeni, Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a fost prezentă cu expoziția de grafică „Jocul liniilor”, realizată de doamna Steliana Radu sub îndrumarea domnului profesor Cristian Radu. De asemenea, Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a fost prezentă și cu lucrările care au primit premiile I-III la cea de-a XXIII-a ediţie, din 2018, a Concursului Naţional de pictură şi grafică „Vespasian Lungu”, ambele colecții de lucrări de artă fiind foarte bine apreciate de către publicul prezent.

Steliana Radu a reuşit, în cei trei ani de studiu la Şcoala Populară de Arte «Vespasian Lungu» Brăila, să transforme ceea ce părea la început o simplă încercare, într-o preocupare zilnică, dovadă numărul mare de lucrări cu care se prezintă, lucrări meşteşugite cu răbdare şi preocupare pentru tehnică şi compoziţie. Grafica artistei prezintă motive vegetale şi peisagistică, inspirate de plaiuri Dunărene şi nu numai, reliefate pe hârtia aleasă cu grijă prin linie modulată, atent aşezată pe formă şi scheme compoziţionale.”, a spus profesorul Cristian Radu.

 

Articolul precedentDunărea Brăila s-a apropiat la 3 puncte de locul care ar salva-o de la baraj
Articolul următorAu fost reţinute 52 de permise și certificate de înmatriculare! Poliția Rutieră a acționat intens în ultimele 7 zile