Se caută voluntari în Brăila! Poți ajuta un copil instituționalizat să facă față provocărilor școlare!

Voluntarii vor dedica 3 ore pe săptămană timp de 8 luni, pentru pregătire scolară, ateliere creative sau de cultură generală. Vor merge în echipe de 2 la o grupă de copii, vor participă la un training inițial și vor primi sprijin pe parcurs.

 

Căutăm încă 20 de voluntari pentru copiii din apartamentele de tip familial din Brăila! Termenul limită pentru înscrieri este 8 septembrie!

Mulțumim din suflet celor 20 de voluntari înscriși până acum. Mai avem nevoie de cel puțin 20 de voluntari pentru copiii și tinerii din Brăila care necesită sprijin și încurajare în următorul an școlar!”, au declarat organizatorii proiectului.

Găsiti toate detaliile despre voluntariat și pașii de înscriere pe https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Le puteți fi alături copiilor sprijinind activitatea volunatrilor prin donații online, dăruindu-vă ziua de naștere pe platform Galantom sau participând la evenimente locale.

Dă-ți pasiunea mai departe – primul și cel mai important proiect al programului educațional Ajungem MARI desfășurat de Asociația Lindenfeld. Voluntarii își folosesc pasiunile și abilitățile în sprijinul nevoilor diferite ale copiilor instituționalizați, îi motivează să învețe, îi ajută să capete încredere în forțele lor și devin pentru ei profesori, prieteni și modele.

Proiectul a demarat în București în vara anului 2014 cu fonduri 0, dar cu 70 de voluntari care au ajutat 150 de copii. Proiectul s-a extins rapid în București și în țară, iar numărul voluntarilor și al copiilor a tot crescut, astfel încât în prezent se implică 1.600 de voluntari în sprijinul a peste 2.200 de copii din București și 24 de județe.

Copiii incluși în program sunt urmăriți și susținuți pe termen lung de voluntari. Pentru rezultatele obținute, Dă-ți pasiunea mai departe a fost desemnat în 2015 Proiectul anului în educație la Gala Națională a Voluntarilor și a primit premiul I la Gala Societății Civile. În 2016, proiectul a primit recunoaștere și din partea Ministerului Muncii, iar în 2019 Premiul pentru Curaj la Gala Oameni pentru Oameni.

 

Care este rolul voluntarului Ajungem MARI?

 

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină INDEPENDENȚI și RESPONSABILI!

Ca voluntar Ajungem MARI vei merge săptămânal la copii, în centre, pentru a le transmite informații în funcție de pasiunile și abilitățile tale. Vei susține, alături de un coleg voluntar:

 

ședințe de pregătire/ recuperare școlară: română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică, ateliere creative: muzică, dans, fotografie, arte plastice etc

Prin joacă și metode interactive, îi ajuți pe copii:

  • să învețe cu drag și curiozitate, după ce îți pregătești un plan de activități care să îi atragă
  • să prindă încredere în ei prin încurajări permanente și aprecierea micilor lor succese
  • să își dezvolte abilități – de lucru în echipă, de comunicare etc
  • să înțeleagă lumea din jur prin exemple și povești
  • să își însușească valori și norme de comportament în societate
  • să fie mai motivați să își continue studiile și să își găsească un drum în viață

Rolul de voluntar este foarte frumos și îți poate aduce foarte multă energie, bucurii și satisfacții, dar reprezintă și o provocare, aceea de a găsi metode care să îi atragă și motiveze pe copii.

Pentru asta e nevoie de un pic de răbdare și perseverență, de o atitudine deschisă și un pic de imaginație. Te ajutăm și noi, prin training-uri și consiliere!”, au declarat organizatorii proietului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.