Se întâmplă în Brăila: PSD-iști certați pentru că i-au urat ”sănătate” lui Mihai Tudose!

 

Tinerii social-democrați s-au săturat să fie certați la fiecare ședință, pentru că nu sunt supuși în totalitate partidului. Nu este pentru prima dată când membri, care și-au spus opinia pe Facebook la dieferite postări, au fost certați și amenințați de conducerea locală a PSD Brăila.

Ieri, am participat la o ultimă ședință a organizației Județene PSD Brăila ca reprezentant al organizației de tineret și înlocuitor al președintelui organizației locale din care fac parte”, povestește pe Facebook Negru Marius Cătălin, tânăr cu vechime de 17 ani în PSD, dar căruia cuțitul i-a ajuns la os.

Marius spune că i-a văzut pe cei din conducerea PSD cum reproșau unor membri de partid că dau like-uri și adresau comentarii personale, fară caracter politic, vicepreședintelui Pro România, Mihai Tudose, în perioada în care acesta avea probleme de sănătate.

Am crezut inițial că doar elanul si entuziasmul specific vârstei mă face să gândesc mai tranșant și să apreciez corectitudinea, dar am discutat după ședință cu un membru PSD mai vârstnic, Lupu Ion (cer scuze că dezvălui o discuție fără acordul dumnealui) și acesta mi-a spus: „PSD, un partid în care nu se respectă anumite prevederi din statut, nu este recunoscută munca din campanie și în general activitatea depusă pentru partid și sunt promovate persoane numai din unele organizații și nu cunosc motivele eu ca simplu membru. Ma gândesc serios si eu daca mai e cazul să fac parte din PSD. Deci tensiunea din ultimul timp si problemele nu sunt percepute doar de mine, ca tînăr!„, explică Marius, în postarea lui.

În cadrul ultimei conferințe de presă, fostul premier Mihai Tudose spunea că membri PSD care îndrăznesc să sară din tiparul impus de conducerea partidului, chiar și cu un like, sau un comentariu de încurajare, sunt aspru criticați și sancționați de liderii locali.

La nivel de PSD a început o agitație foarte mare, au fost convocați, sunați, amenințați, li s-a sugerat că li se taie fondurile, că își pierd mandatele și așa mai departe!”, spunea Mihai Tudose în conferința de presă.

Atenționările lui Mihai Tudose se adeveresc prin faptul că tot mai mulți tineri au ales să părăsească PSD, chiar și după ani buni de muncă. Partidul, cu cea mai mare și mai frumoasă organizație de tineret, a ajuns să-și numere pe degete membri. Postarea lui Marius a atras like-uri și comentarii de susținere, semn că nu este singurul tânăr din organizație care și-a dat seama, la timp, că PSD nu mai este un partid care să ofere un viitor tinerilor.

”Eu, înainte de a „merita mai mult în europa” vreau să merit mai mult respect in România și în comunitatea din care fac parte, înainte de a fi „mândru că sunt român” vreau să fiu mândru că sunt OM!!! Înțeleg că la PSD, aceste valori nu există și se dorește doar un fel de supunere oarbă, precum în PCR. Prezenta declarație ține loc de demisie, înțelegând că cei 3-4 din conducere doresc să rămână singuri pentru a performa cu acest partid”, a declarat Negru Marius Cătălin.

 

Demisii în lanț la TSD Brăila

 

În aceeași situație s-a aflat și Andrei Ionuț Ichim, care a ales să părăsească echipa PSD, după ce a fost tras la răspundere pentru like-uri, sau comentarii de susținere adresate fostului premier Mihai Tudose.

Constat cu părere de rău că anumite persoane din conducerea PSD Brăila au anumite „apucături comuniste”. Știam faptul că îmi este monitorizată activitatea online, și am vrut încă odată să se mi se confirme acest lucru și chiar s-a întâmplat. În ziua de azi dacă ești prieten sau simpatizezi un om, o persoana politica și este în alt partid nu poți să dai „like”, sau să comentezi, pentru că astfel încalci linia partidului în opinia unora(…)

Eu față de alții nu m-am ferit și am spus că îl sustin pe Mihai Tudose și îl simpatizez pentru modul său de a face politică și dacă a da „like” la postările sale înseamnă să fiu trădător înseamnă că nu învățați nimic din greșeli, domnilor.In primul rând orice parlamentar înainte de a fi de la un partid sau altul, este parlamentar de Braila și reprezintă județul Brăila și Romania ca să înțelegeți”, le-a explicat Andrei celor din conducerea PSD Brăila.

 

4 COMENTARII

 1. Stimată domniță jurnalistă, am fost ferm, tranșant și obiectiv în declarațiile împotriva conducerii PSD și a nedreptăților de care au parte tinerii care vin și pun umărul în fiecare campanie, sacrificând, poate clipele frumoase ale tinereții cu care nu se mai întâlnesc decât la bătrânețe, în demență. ?
  Cu scuzele de rigoare vreau să-mi mențin tăria de caracter și să corectez o eroare strecurată în titlul acestui articol. Nu am demisionat din TSD, ci din PSD si spun asta simțind încă deschisă rana ce refuză să se cicatrizeze, rană provocată de ruptura de acei tineri din PSD care „poate” simt ce simt și eu, „dar…”. De ei nu m-am despărțit și nu mă voi despărți, suntem și azi prieteni.
  Sincer, mă simt jignit că din titlu reiese că am demisionat din TSD si fugit de niste prieteni. Dacă TSD era ceva independent de PSD, eram si acum acolo.
  Eu am demisionat din PSD și am refuzat să mai stau lângă un om care, printre altele, mi-a jignit munca și convingerile când a venit în postură de responsabil și nu ca acum, „tătuc al PSD”, la Făurei și ne-a sugerat printre cuvinte că totul începe și se termina la Făurei cu fostul primar, Coșoreanu. Și îi tot oferea unui om cu cariera politică aproape încheiată pentru noi toți din Făurei, ba funcția de viceprimar, ba il făcea consilier județean și dacă nu a cedat a rămas candidatul PSD la primărie iar atunci a câștigat cineva mai mic, de la partid mai mic dar cu un suflet mare și un caracter demn de toată încrederea.
  Eu, ca tânăr ce-și duce existența în Făurei, vedeam alți zeci de oameni ce meritau ca responsabilul unei localități să-i caute și măcar să-i coopteze în echipă, nu sa le promită baliverne. Sau un fotoliu de consilier județean nu i se cuvine decât unui singur om din Făurei???
  Timpul și realitatea i-au dat o palmă „tătucului actual din PSD” si dreptate nouă, celor din Făurei care am crezut și l-am sprijinit pentru a ajunge primar pe domnul primar Voinea Ionel.
  Oare câtă lipsă de viziune politică poate avea un responsabil de localitate să ia deciziile cele mai proaste pentru partid și pentru locuitorii unui oraș?
  Singura viziune politică a dumneavoastră, domnule „tătuc din PSD” e că mizați pe primari, asa a avut noroc și domnul primar Voinea Ionel, că a fost acceptat ca și candidat PSD când venea cu mandatul de primar în buzunar, câștigat ca si candidat PC.
  Imaturitatea dumneavoastră politică, ca președinte PSD și senator cu ceva mandate în spate, ține Brăila în loc. Clujul susținea un politician care nici măcar nu vedea pe unde calcă (vezi căzătura lui Boc din emisiunea lui Gheorghe), dar era vârful lor de lance în lupta politică din România și il susțineau cu toate forțele și cei din PDL și cei din PNL și poate chiar PSD , iar acum eu ca brailean am ajuns să invidiez clujenii.
  Oameni buni, Brăila are varful ei de lance în politica din România și eu sunt conștient că trebuie sustinut pentru ca județul să performeze dar, „GHINION!!!”, unii nu vor să-și sacrifice oportunitățile oferite de funcții pentru binele comunității.
  Azi e Paștele, domnule senator Rotaru Ion și „dragi PCR-isti”, lăsați Lumina Sfântă să vă lumineze gândurile și dați o șansă partidului și judetului să evolueze, dați o șansă celor tineri. Priviți în jur și veți vedea că toti tinerii promovați din PSD Braila, au fost sustinuti de o altă persoană, cu mici exceptii (2 secretari de stat tineri- PCR să trăiască).
  Cer scuze pentru mărimea mare a mesajului si pentru puținele idei prinse în el, dar timpul liber dat de ziua de azi si neadevarul legat de TSD m-au făcut să scriu aceste rânduri.
  Paște fericit, prieteni dragi!
  Paște fericit, conducerii PSD Brăila!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.