În pragul unei posibile crize alimentare, Galațiul poate juca un rol crucial în deblocarea situației mărfurilor din Ucraina, în special în ceea ce privește transportul cerealelor pe Dunăre.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că lucrările de reparații la linia de cale ferată Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri (linie cu ecartament larg, în lungime de 3,58 km) și a liniei cu ecartament normal Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 km) sunt în derulare.

Darea în folosință a liniei ferate cu ecartament larg, care ar permite trenurilor cu cereale din Ucraina să ajungă până în port, astfel încât mărfurile să fie încărcate în vapoare, este vitală în actualul context internațional. 
Nefolosită de mai bine de trei decenii, linia ferată necesită schimbarea traverselor și a pieselor aferente pe o lungime de aproape 4 kilometri.

Zilele următoare, cei de la CFR vor aduce noi echipe de muncitori, de la Adjud și Buzău, pentru a finaliza cât mai repede posibil operațiunea de înlocuire a mii de traverse.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila