În perioada 26 – 30 mai a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au desfășurat acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stații de cale ferată, trenuri de călători, porturi și aeroporturi. Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au depistat un bărbat care practica pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea și un altul care a plecat la plimbare pe Dunăre cu o barcă neînregistrată, dotată cu motor, fără a deține certificat de conducător de ambarcațiune de agrement.

La data de 28 mai 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați– Biroul de Poliție Transporturi Navale Galați au depistat în flagrant delict un bărbat, de 47 de ani, din Brăila, în timp ce practica pescuitul comercial în apele fluviului Dunărea, folosind o unealtă de pescuit comercial, confecționată din fir textil, fără a deține autorizație/licență/permis de pescuit comercial.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol, iar unealta de pescuit comercial a fost indisponibilizată. 

La data de 28 mai 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Navale Galați Mineralier au depistat un bărbat, de 24 de ani, din comuna Tufești, județul Brăila, pe fluviul Dunărea, în timp ce efectua activități de agrement prin traversarea fluviului respectiv,  cu ajutorul unei ambarcațiuni, din fibră de sticla, neînregistrată, dotată cu motor, fără a deține certificat de conducător de ambarcațiune de agrement.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător și arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDunărea Brăila a anunțat jucătoarele care vor rămâne să joace și sezonul viitor în tricoul ”alb-albastru”
Articolul următorÎn luna mai aproape 1700 de persoane au fost luate în supraveghere în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română