Ședință de îndată fără scântei, cu toate proiectele votata în unanimitate

Noul arhitect șef al municipiului și-a început activitatea

Consilierii municipali au fost chemați astăzi dimineață pentru o ședință de îndată a CLM. Deși inițial era anunțat un singur proiect pe ordinea de zi, în ședință s-au discutat și aprobat 9 proiecte de hotărâri.

La această ședință au fost prezenți 19 din cei 27 de consilieri municipali, lipsind motivat 8, dintre care 5 de la PNL și câte unul de la PSD, ALDE și PND.

Primele cinci proiecte aprobate au avut ca obiect numirea noului arhitect șef al Municipiului Brăila, Corina Elena Anghelescu, în comisiile din care face parte de drept cel care deține această funcție. Corina Anghelescu a fost numită în funcția de arhitect șef al municipiului în data de 10 septembrie. Începând din 11 septembrie, după aprobarea hotărârilor de CLM își va prelua și funcția de președinte în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism.

Ultimele patru proiecte de hotărâre dezbătute au fost referitoare la neexercitarea dreptului de preemțiune a Municipiului brăila pentru patru imobile din zona Centrului istoric. Deși până acum, la proiectele de hotărâre de acest gen liberalii au votat ”abținere”, de data aceasta liderul consilierilor PNL, Petrică Popa a spus că va vota ”pentru”.

Până acum am votat cu <abținere> la acest tip de proiect privind neexercitarea dreptului de preemțiune al Municipiului Brăila. De aceea vă rog să reconsiderați poziția dumneavoastră asupra modului de rezolvare a acestei probleme, care poate fi făcut mult mai simplu printr-o singură hotărâre de consiliu pentru toate spețele care vor fi. Astăzi, noi, chiar dacă suntem numai doi consilieri la ședință, vom vota <pentru> aceste proiecte de hotărâre, dar vă rugăm să rezolvați problemele pentru cetățeni mult mai repede și mult mai simplu”, a spus consilierul PNL.

Toate proiectele au trecut cu unanimitate de voturi.

Articolul precedentUn nou focar! Pesta porcină a ajuns în localitatea Scărlătești
Articolul următorAlcoolul, principalul factor de producere al agresiunilor