Doamna Swantje Kortemeyer, şefa Secţiei Economice a Ambasadei Germaniei a întreprins o vizită de lucru la Brăila împreuna cu domnul Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerţ Româno-Germane. În cadrul acestei vizite s-au întâlnit cu primarul municipiului Brăila, suprefectul Rada Serea şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila. Managerul Teatrului Maria Filotti, Lucian Sabados le-a prezentat oaspeților clădirea teatrului care va găzdui în perioada 13-22 septembrie a XIII-a ediție a Festivalului Internațional ”Zile și nopți de teatrul la Brăila”.

Swantje Kortemeyer și Sebastian Metz au avut apoi o întâlnire cu mediul de afaceri, la care au participat Ionel Duma – manager Administrația Zonei Libere Brăila, Vali Priceputu – Președinte Patronatul Oamenilor de Afaceri din Brăila și vicepreședintele patronatului național, și  Directorul UGIR Brăila.

Reprezentanții germani doresc să dezvolte relațiile economice cu municipiul și județul Brăila, în contextul în care Germania este partenerul cel mai important al economiei României.

”Este un an al aniversărilor. În trei decenii România și Germania au avut relații economice în care s-a dovedit că Germania este un partener al României și dorim ca orașele din țara dumneavoastră să aibă transformări ca orașele din Germania. Dorim să învățați din experiențele noastre. Mă aștept la un dialog cu dumneavoastră și vrem să vedem cum vă putem sprijini, să stabilim contacte și relații cu economia Germaniei. Avem relații economice foarte importante și suntem dispuși provocărilor și ne dorim să fim în aceeași barcă. Vrem să promovăm România, relațiile economice și să vâslim împreună la aceeași barcă” a spus Sebastian Metz.

La rândul său, Vali Priceputu a salutat dorința investitorilor germani de a se îndrepta spre zona de est a României, dar a ținut să specifice că nu mai suntem în anii ′90 și oamenii de afaceri români ar trebui să aibă parte de tratament egal.

Articolul precedentFemeie, care traversa neregulamentar, accidentată pe B-dul Independenței
Articolul următorȘofer de microbuz școlar depistat băut la volan