Senatorul Ion Rotaru: Certificatul verde ar trebui să fie un mijloc de protejare a sănătății publice

Certificatul verde ar trebui să fie un mijloc de protejare a sănătății publice, nu un instrument de opresiune și discriminare, spune senatorul PSD, Ion Rotaru, președintele organizației județene Brăila. Legea privind certificatul verde a fost respinsă în Senat și acum se află în dezbateri la Camera Deputaților unde urmează să primească votul final.

”Proiectul de lege are, în momentul de față, extrem de multe amendamente, printre care și propunerea liberalilor de obligare a persoanelor nevaccinate să-și plătească spitalizarea atunci când ajung la urgență din cauza infectării cu Covid. PSD nu va fi niciodată de acord cu o astfel de măsură. Toate bolile infecțioase sunt urgențe medicale. Tratamentul este gratuit și așa ar trebui să rămână. Toți cetățenii care plătesc asigurare de sănătate au dreptul la aceleași servicii medicale. Ar fi aberant ca oamenii să fie sancționați pentru că până acum, guvernarea de dreapta nu și-a făcut datoria. O măsură precum cea propusă de PNL nu este doar anticonstituțională, dar va adânci și mau mult animozitățile din societatea românească și sentimentul de discriminare și segregare.

PSD consideră că vaccinarea este o necesitate și are în vedere un întreg set de măsuri pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, dar în nici un caz nu este de acord cu constrângerile de tot felul care nu fac decât să alimenteze ura socială și să scadă încrederea oamenilor în autoritățile statului sau care limitează ori condiționează dreptul la muncă” declară senatorul social-democrat, Ion Rotaru.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.