Senatorul Ion Rotaru chemat de un medic bucureștean să stea cu el într-o gardă

Senatorul Ion Rotaru chemat de un medic bucureștean să stea cu el într-o gardă

După ce săptămâna trecută, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, dar și Comisia pentru Drepturile Omului și Comisia pentru Sănătate din Senat au dat aviz favorabil proiectului de lege care prevede includerea gărzilor în vechimea în muncă și pensii pentru personalul medical, senatorii din Comisia de Muncă au respins inițiativa legislativă cu majoritate de voturi. 

Proiectul de lege, care o are printre susținători pe Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila, prevede includerea gărzilor pentru care s-au plătit contribuții sociale în vechimea în muncă și pentru pensionarea înainte de termen a personalului medical de la 57 de ani femeile, și de la 60 de ani bărbații, primești prima lovitură.

Un medic bucureștean îl cheamă pe președintele Comisiei de sănătate din Senat, senatorul PSD de Brăila Ion Rotaru, să vină alături de el în garda pe care o are la Spitalul Universitar de Urgențe București pe 9 martie, să vadă care sunt condițiile dintr-o gardă și poate atunci își schimbă părerea.

Normal, îi doare la bască, ce ar fi să-i invităm pe rând, unul câte unul și să-i aducem lângă noi în gărzi. Îl invit pe președintele acestei comisii, oricare ar fi dumnealui să mi se alăture într-o gardă. Îl provoc la o astfel de gardă. Prin urmare, domnule senator Rotaru Ion, vă aștept în următoarea mea gardă, în data de 9 martie 2019 la Spitalul Universitar de Urgență București. Să vedem dacă vă schimbați părerea după acea gardă!” a scris medicul George Ilie pe o rețea de socializare.

La dezbaterea propunerii legislative din Comisia pentru muncă, familie și protecție socială au luat parte reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, „care au menționat că nu susțin adoptarea acestei inițiative legislative pe considerentul încălcării principiului egalității de tratament„, se arată în raportul comisiei publicat pe site-ul Senatului.

În ședința din 19.02.2019, membrii Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială au hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport de respingere având în vedere argumentele prezentate de Guvern în ceea ce privește principiul nediscriminării. În consecință, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială supune spre dezbatere și aprobare, Planului Senatului, raportul de respingere a propunerii legislative„, se arată în documentul citat.

După ce senatorii își vor spune în plen cuvântul, propunerea legislativă urmează să fie adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, și apoi trimisă la Camera Deputaților, aceasta fiind Camera decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.